PREMIERĂ în voleiul turdean: o jucătoare din Brazilia.

Brazilia Laiza Kelly Figueiredo FerreiraEchipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” are o nouă jucătoare… din Brazilia.

Echipa de volei feminin ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” are o nouă jucătoare, transferată din Brazilia, țară în cadrul căreia Cristina Pîrv, președintele clubului sportiv și totodată cea mai valoroasă jucătoare de volei din România din toate timpurile, a evoluat o bună parte din
spectaculoasa sa carieră, câștigând titluri importante alături de cluburile la care a jucat.

Mai mult, sportiva Laiza Kelly Figueiredo Ferreira, a făcut parte din proiectul pe care Cristina Pîrv l-a înființat în Brazilia pentru promovarea tinerelor talente, înainte de întoarcerea în România.

Deși curtată de o serie de echipe din Europa, Laiza a ales Turda pentru a lucra alături de Cristina și pentru a ajuta orașul din inima Transilvaniei să își atingă obiectivul principal din acest sezonul și anume promovarea în prima ligă.

Laiza este originară din Belo Horizonte, oraș în care Cristina Pîrv a jucat și care i-a acordat acesteia titlul de cetățean de onoare pentru rezultatele obținute în cariera sportivă. Brazileanca în vârstă de 25 de ani a evoluat în cadrul echipei naționale de juniori din Brazilia, fiind totodată convocată pentru un an la echipa națională de senioare. Înainte de a ajunge în România, Laiza „a făcut cunoștință” cu voleiul european în țări precum Ucraina sau Franța.

Laiza si Nicoll Pirv„Transferul Laizei poate fi văzut ca un schimb de experiență extrem de util atât pentru sportivele turdence, cât și pentru sportiva din Brazilia care este dornică să își îmbunătățească experiența europeană. Laiza a jucat la cel mai înalt nivel în Brazilia, astfel că sunt convinsă că va fi un mare plus pentru echipa noastră. Școala braziliană de volei este total diferită față de tot ceea ce am experimentat și eu ca jucătoare – acolo mi-am schimbat radical modul de joc, devenind o jucătoare complexă în adevăratul sens al cuvântului. Noi ne dorim să ajungem în prima ligă și ne dorim să învățăm unii de ceilalți pentru a deveni pe zi ce trece mai buni. Laiza a ajuns în Turda la sfârșitul lunii decembrie și deja a participat la antrenamente. Va fi alături de noi în cadrul acestui sezon competițional, ceea ce ne bucură. Va juca pe postul de fals. Noi ne pregătim intens pentru următorul turneu și ne dorim să oferim comunității turdene cât mai multe victorii și voleiului tudean, un loc în prima ligă”, a declarat președintele ACS Volei Turda „Cristina Pîrv”, Cristina Pîrv.

De ce a ales să joace în România? În acest caz, dorința de a lucra cot la cot cu Cristina Pîrv, a fost decisivă. „Pe lângă faptul că este o altă experiență internațională pentru mine, este o nouă oportunitate de a evolua ca sportiv, de a-mi arăta munca, iar faptul că voi putea lucra cu una dintre cele mai bune jucătoare și staruri internaționale de volei mă va ajuta foarte mult să cresc atât pe plan personal, cât și profesional. Îi mulțumesc Cristinei Pîrv pentru oportunitate și pentru că a crezut în munca și potențialul meu. Îmi doresc să creștem împreună! Go Turda!”, a spus Laiza.

Laiza a fost primită cu brațele deschise la Turda, după cum declară chiar ea: „Atât fetele, cât și echipa de antrenori m-au întâmpinat foarte bine. M-au făcut să simt că am făcut mereu parte din echipă, ceea ce este incredibil! Mă simt ca acasă la Turda, pentru că oamenii din jur mă fac să simt acest lucru. Sunt foarte fericită că sunt aici! Îmi doresc mult să mă încadrez în echipă atât din punct de vedere tehnic, cât și tactic, pentru a putea ajuta echipa să crească și să ajungă acolo unde și-a propus: în prima ligă!”, a declarat Laiza.

Laiza BraziliaLaiza Kelly Figueiredo Ferreira este prima sportivă străină care evoluează în voleiul turdean, cel care a dat cea ai bună jucătoare română din toate timpurile.

ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” a fost înființată în urmă cu un an,  din dorința Cristinei Pîrv de a se implica în voleiul turdean, acolo unde a început și povestea ei. Echipa este alcătuită din turdence și fete din împrejurimi și își dorește să promoveze cât mai mult sportivii locali. În luna martie a acestui an, voleibalistele au ajuns în turneul semifinal al Seriei Vest a Diviziei A2, turneu care a avut loc la Craiova.

Din staff-ul echipei ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” fac parte: Cristina Pîrv – fondatorul și președintele clubului sportiv, Bogdan Tănase, antrenorul echipei, Vlad Toma, preparatorul fizic al formației turdene și Alexandru Lazăr, antrenor și președinte de onoare al clubului, fiind totodată cel care a descoperit-o pe Cristina Pîrv.

Echipa ACS Volei Turda „Cristina Pîrv” este susținută de Primăria municipiului Turda.

Sponsori: Primăria municipiului Turda, East Agro, Compania de Apă Arieș Turda SA, Salina Turda.

Articole Noi