Premiera națională a musicalului Mizerabilii se realizează la Cluj prin sprijin financiar din partea Endava și alte contribuții voluntare

repetii Les MiserablesEndava, una dintre companiile de servicii IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, continuă seria de inițiative dedicate comunităților locale, contribuind la campania de strângere de fonduri lansată prin platforma de crowdfunding Creștem Idei pentru aducerea pentru prima dată pe scena artistică din România a celebrului musical „Mizerabilii”, poveste ce are la bază romanul lui Victor Hugo și a avut parte de mai multe ecranizări, cea mai recentă, pentru marele ecran, primind în 2013 opt nominalizări la Premiile Oscar și câștigând trei statuete.

Spectacolul, ce va avea premiera națională în data de 7 iunie, pe scena Operei Maghiare din Cluj-Napoca, este proiectul de disertație al masterandei Nicole David, de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, fiind organizat exclusiv prin munca voluntară a peste 50 de artiști.

Proiectul a fost demarat încă din octombrie 2014, costurile de producție urmând a fi acoperite prin intermediul unei campanii de crowdfunding desfășurată pe platforma Creștem Idei, prin care s-a strâns suma de 6.648 de lei prin contribuția a peste 78 de suporteri și respectiv prin contribuția Endava, care a dublat sumele donate. În urma participării Endava la strângerea de fonduri, musicalul „Mizerabilii” este, în prezent, proiectul cu cea mai mare sumă primită prin mecanismul de match-making din partea unei companii pe această platformă de crowdfunding. De asemenea, va exista o susținere financiară suplimentară din partea Endava.

Fondurile strânse vor fi utilizate pentru crearea a peste 150 de costume, a decorurilor aferente concepției regizorale, a elementelor vizuale, cum sunt proiecțiile speciale, precum și pentru alte detalii necesare organizării unui eveniment de asemenea amploare.

Valentin Metzger, Delivery Director Endava„Suntem onorați să putem susține inițiative care pun în valoare talentul și pasiunea pentru excelență și inovație și din alte domenii. Prin diverse proiecte în care ne implicăm, de la susținerea unor acte culturale de calitate, ca în acest caz, la proiecte bazate pe voluntariatul colegilor pentru acțiuni de împădurire sau activități caritabile pentru copiii din medii defavorizate, dorim să avem un impact pozitiv asupra dezvoltării comunităților unde suntem prezenți și să dăm dovadă de o atitudine responsabilă, potrivită pentru una dintre cele mai mari companii din comunitatea IT locală”, a declarat Valentin Metzger, Delivery Director, Endava.

Participarea la eveniment se va face exclusiv pe bază de invitații, neexistând bilete puse în vânzare. Sala Operei Maghiare din Cluj-Napoca poate găzdui aproximativ 800 de spectatori, iar invitațiile vor fi distribuite de organizatori în principal către susținătorii de pe platforma Creștem Idei, printre care se numără și Endava.

„Proiectul «Mizerabilii» a pornit de la pasiunea câtorva studenți pentru musical, un tip de spectacol pe care atât de rar avem ocazia să îl urmărim aici la Cluj-Napoca. Inițial aveam în plan să montăm spectacolul într-o sală mică, însă susținerea și încurajările primite ne-au determinat să mutăm producția la Opera Maghiară. «Mizerabilii» este o premieră națională, ceea ce a fost o provocare pentru noi toți cei implicați în realizare, iar surprizele au apărut la fiecare pas. Suportul financiar primit pe platforma Creștem Idei și de la Endava ne-a ajutat să facem posibilă realizarea acestui musical la un nivel la care nu speram”, a spus, la rândul său, Nicole David, masterandă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și regizoarea spectacolului.

Echipa de proiect este formată din peste 30 de coriști, 24 de soliști, 2 pianiști corepetitori, precum și dirijor, regizor, coregraf și scenograf, care lucrează pe bază de voluntariat în pregătirea spectacolului.

Aceasta nu este prima inițiativă Endava în domeniul cultural, angajații Endava jucând anterior pe scena teatrului Luceafărul din Iași piesa de teatru „O noapte furtunoasă”, de I.L.Caragiale. Scopul evenimentului a fost unul caritabil, banii strânși fiind donați Fundației Iosif, care se ocupă de îngrijirea copiilor ce provin din familii defavorizate.

Despre Endava

Endava este una dintre cele mai mari companii de servicii IT din regiune, având peste 1.800 de angajaţi full time. Cu sediul central la Londra, Endava are birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Macedonia și Moldova şi un venit anual de 64 milioane de lire sterline (peste 81 milioane de euro). Endava oferă un spectru complet de servicii, inclusiv dezvoltare software şi managementul aplicațiilor software, testare software, digital media, managementul infrastructurii şi servicii cloud. Domeniile de expertiză pe industrii ale Endava sunt coordonate de profesionişti care cunosc specificul activității clienților și elaborează soluții și servicii care sunt livrate la cel mai înalt standard pentru branduri internaționale din sectoare cum ar fi: pieţe de capital, bănci, plăţi, asigurări, media, retail şi telecomunicaţii.

http://www.endava.com

Articole Noi