Prefectul vrea recondiţionarea clădirii fostului spital din Mociu

Picture 122-w800-h600Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a continuat şi în această săptămână programul de vizite în localităţile judeţului şi de dialog cu cetăţenii acestora.

Astfel, în cursul zilei de miercuri, 23 iulie a.c., prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan s-a întâlnit la sediile primăriilor din Cămăraşu, Cătina şi Geaca cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi a vizitat o serie de obiective comunale.

Au fost analizate la faţa locului o serie de probleme cu care se confruntă autorităţile locale, dar şi cetăţenii din zonele mai sus menţionate. Una dintre acestea se referă la birocraţia excesivă şi termenele foarte lungi în care se obţin autorizaţiile şi avizele necesare pentru proiectele depuse la Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Nord-Vest cu sediul la Satu Mare. De asemenea, primarii localităţilor Cătina şi Geaca au solicitat implicarea Instituţiei Prefectului pentru găsirea unor modalităţi de clarificare a situaţiei juridice a terenurilor aflate sub luciu de apă din această zonă, care au fost administrate de SC Piscicola SA Cluj.

Picture 124-w800-h600La final, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan a vizitat clădirea unde a funcţionat fostul spital din Mociu. Aceasta se află în prezent într-o stare totală de degradare, este insalubră şi nefuncţională. Pentru a stopa procesul accelerat de degradare, Instituţia Prefectului va solicita intervenţii urgente din partea Primăriei Mociu şi sprijin din partea Consiliului Judeţean Cluj pentru salvarea acestui imobil şi transformarea lui în „centru medical de zi”, sau în „centru pentru îngrijirea persoanelor vârstnice” din resurse financiare proprii sau accesarea de fonduri europene.

Articole Noi