Prefectul Clujului poartă discuţii pentru deblocarea situaţiei Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

precfectura clujPrefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a avut în cursul zilei de astăzi, o întâlnire pe tema blocajului lucrărilor de amenajare de la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei. În condiţiile în care municipiul Cluj-Napoca va fi în 2015 Capitală Europeană a Tineretului, avem responsabilitatea şi obligaţia de a repune cât mai curând posibil acest obiectiv în circuitele culturale şi turistice.

În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţi din conducerea muzeului a reieşit faptul că principalul motiv pentru care s-au oprit lucrările este deschiderea unui proces de către Curtea de Conturi a României pe tema lucrărilor contractate şi începute în anul 2009, dar şi a unui proces cu Primăria Cluj-Napoca, cel din urmă fiind câştigat de muzeu cu sentinţă definitivă şi irevocabilă în cursul acestui an. Muzeele din Iaşi, Sibiu, Sfântu Gheorghe au lucrările finalizate încă din 2011 pe exact acelaşi tip de contract şi în baza unor sentinţe favorabile definitive şi irevocabile. Valoarea  proiectului de la Cluj a fost de 11 mil euro + TVA. Complicaţiile au apărut şi din cauza unor divergenţe între echipele manageriale care s-au succedat în perioada 2009 – 2011 la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei.

Pentru că obiectivul este unul de importanţă naţională, prefectul Gheorghe Ioan Vuşcan  a primit asigurări din partea Primului Ministru şi a Ministrului Culturii că imediat după ce va exista o sentinţă definitivă şi irevocabilă, se vor aloca fondurile necesare pentru ca  instituţia care deţine cel mai bogat patrimoniu – peste 400.000 de bunuri culturale, să finalizeze lucrările muzeale.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj