Popa face politică, cetăţenii cer şi preşedintele interimar al CJ Cluj promite

RediuLocuitorii din comuna Aiton i-au sărbătorit astăzi pe eroii celor două războaie mondiale. Totodată a fost organizată şi sărbătoarea Fiii Satului Rediu, iar în cadrul evenimentelor au existat şi discuţii. Locuitorii doresc asfaltarea drumului judeţean ce trece prin satul lor. 

La evenimentele ce au avut loc astăzi în comuna Aiton au luat parte şi politicieni de la Cluj-Napoca precum Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj şi consilier judeţean, Mircea Irimie, deputat PC, iar mai târziu au venit şi Mihai Seplecan, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Husar Axente, consilier judeţean din partea PPDD.

După cum au decis, reprezentanţii Bisericii încep să intre tot mai adânc în administraţia locală. Aşa s-a întâmplat şi astăzi la Aiton când în timpul slujbei de pomenire, preotul a ţinut un discurs pe administraţie publică.

Mai exact, în cadrul slujbei religioase, părintele a vorbit scurt, vorbe ce i-au agitat puţin pe cetăţeni după care a plecat. Pentru început le-a explicat celor prezenţi că strada pe care se află monumentul eroilor nu trebuie să se numească sub nicio formă strada Principală ci strada Eroilor şi că denumirea străzii ar trebui schimbată cât mai repede, fără să ţină cont de tot ceea ce ar însemna un astfel de proces.

Apoi, părintele le-a vorbit celor prezenţi despre faptul că politicienii trebuie să se implice mai mult pentru ca cetăţenii să aibă un nivel de trai mai ridicat şi demnt de Uniunea Europeană.

„Trăim în Uniunea Europeană, nu? Atunci stimaţilor politicieni faceţi în aşa fel ca să fim în Uniunea Europeană şi prin condiţiile de trai, de civilizaţie. Că de zece ani de zile auzim la fiecare campanie electorală această promisiune că se va face drumul din Rediu. Dar iată că nici astăzi nu s-a făcut. Sigur că ne bucurăm pentru alte reuşite, dar vă rugăm să faceţi tot ceea ce trebuie”.

Locuitorii satului Rediu s-au revoltat apoi şi au spus că doresc ca drumul judeţean ce trece prin satul lor să fie reabilitat şi că ei nu sunt reprezentaţi cum se cuvine de politicieni, dar au înţeles că această decizie nu depinde de primarul comunei.

După micile discuţii, cu toţii s-au îndreptat către căminul cultural, în curtea căruia a fost amenajat spaţiul pentru sărbătoarea Fiii Satului Rediu. Toţi politicienii prezenţi la eveniment se aflau pe scenă când Mihai Seplecan, proaspătul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj le-a spus celor prezenţi că speră să aibă sprijinul celorlalţi consilieri pentru a reabilita drumurile judeţene şi a deschis uşa instituţiei, primarului.

Aiton„Mă aflu astăzi aici alături de dumneavoastră, alături de domnul primar şi alături de colegii noştri. Indiferent de culoarea politică, că eu sunt de la PNL, că domnul primar este de la PSD, că domnul deputat este de la PC, trebuie să facem ceva pentru comunele judeţului Cluj. Şi indirect, bineînţeles pentru drumurile judeţene. Eu nu de multă vreme, doar acum aţi auzit, de joi sunt la Consiliu Judeţean şi sper ca în următoarea perioadă alături de colegul şi prietenul meu domnul Remus Lăpuşan care este preşedintele Partidului Social Democrat şi cum ar veni şeful direct al domnului primar să mă sprijine în demersurile la Consiliul Judeţean pentru ca acest drum judeţean să îl asfaltăm şi nu numai”.

Articole Noi