Poliţiştii clujeni au ieşit pe străzi şi au împărţit circa 3000 de pliante pentru prevenirea furturilor din buzunare, genti şi poşete

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

politisti 1Poliţiştii clujeni au acţionat pentru prevenirea furturilor din buzunare, genţi şi poşete. Peste 3.000 de pliante cu mesaje preventive au fost distribuite cetăţenilor.

La data de 21 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au desfășurat o amplă acţiune de informare și prevenire a furturile din buzunare, pe raza municipiului Cluj-Napoca.

În această activitate au fost angrenaţi poliţişti de proximitate, de prevenire a criminalităţii, precum şi poliţişti de investigaţii criminale care instrumentează cauze de acest gen.

În cadrul acţiunii, au fost distribuite circa 3.000 de pliante cu recomandări informativ-preventive cetățenilor, care pot preîntâmpina aceste fapte dacă manifestă mai mult interes în protecţia bunurilor deţinute.

De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu cetățenii privind importanța adoptării unui comportament preventiv și sesizarea promptă a evenimentelor prin 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliție.

Poliţiştii au acţionat, cu precădere, în staţiile mijloacelor de transport în comun, zone în care se comit, cu predilecție, astfel de furturi.

HOȚII DE BUZUNARE MIZEAZĂ PE NEATENȚIA TA!

politistiPentru prevenirea faptelor de acest gen, recomandăm cetăţenilor să aibă în vedere următoarele aspecte:

Aglomeraţia şi agitaţia care se creează zilnic, în special în orele de vârf, atrag ca un magnet hoţii de buzunare, poşete, genţi. De aceea, în această perioadă, trebuie să manifestaţi atenţie în acest sens pentru a evita evenimentele neplăcute.

Hoţii din buzunare / genţi, acţionează cel mai adesea în locuri aglomerate: pieţe, magazine, mijloace de transport în comun. Aceştia acţionează în grupuri mixte, după metode bine stabilite, fiecare ştiind exact ce are de făcut. De exemplu, unul dintre ei creează diversiune, iar altul, bine antrenat în acest sens, sustrage bunul şi îl dă mai departe, la a doua sau a treia mână.

Pentru a evita aceste evenimente, recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie închisă şi să se afle în câmpul lor vizual, în partea din faţă a corpului.

politisti 2Bărbaţii ar fi indicat să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Nu purtaţi portmoneul în buzunarul din spate al pantalonilor!

Să nu pierdeţi din vedere faptul că, autorii furturilor din buzunare şi poşete sunt persoane bine îmbrăcate, care încearcă să inspire încredere şi să nu incomodeze prin prezenţa lor.

În cazul în care sunteţi victime ale acestui gen de infracţiuni, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale autorului şi sesizaţi în cel mai scurt timp Poliţia prin apelul unic de urgenţă 112!

Solicităm cetăţenilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi să acţioneze cu promptitudine în cazul în care sesizează comiterea unor astfel de fapte.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj