Poliţiştii clujeni au ieşit la „vânătoare” în wekeend. Ce au depistat şi ce sancţiuni au aplicat?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
politia
Foto: Arhiva cluj24h.ro

Ordinea şi siguranţa comunităţii reprezintă o prioritate pentru poliţiştii clujeni, care acţionează zilnic pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite.

În perioada 21 – 23 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, 21 acţiuni şi 198 de controale, precum şi 37 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale.

În cadrul acţiunilor au fost constate 27 de infracţiuni, dintre care 20 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii au identificat 22 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, 3 au fost reţinute pentru 24 de ore.

S-a verificat activitatea a 115 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 159 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, aproximativ 1.400 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice peste 590 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 57 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 478 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale.

Având în vedere abaterile depistate, precum şi în scop preventiv, pentru a-i determina pe cetăţeni să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii rutieri au reţinut 19 permise de conducere şi au retras 6 de certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de peste 5.000 lei. Activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor continuă, pentru reducerea numărului de fapte antisociale prin prezenţa activă a poliţiştilor în mijlocul comunităţii clujene.

Infracţiuni rutiere constatate:

La data de 22 august a.c., ora 16:15, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au depistat în trafic un conducător auto, care nu poseda permis de conducere.

Bărbatul de 32 de ani, din comuna Corneşti, judeţul Cluj, a fost identificat de către poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe raza localităţii Jucu, judeţul Cluj. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

***

În 22 august a.c., în jurul orei 04.10, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 46 ani, din municipiul Dej, care conducea autoturismul pe strada Eroilor din Cluj-Napoca, în timp ce se afla sub influenţa Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe” faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

***

În 23 august a.c., în jurul orei 00.10, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Turda au depistat un tânăr de 24 ani, din comuna Mihai Viteazu, care conducea o autoutilitară pe raza municipiului Turda, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe” faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

***

În 23 august a.c., în jurul orei 04.05, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 40 ani, din Cluj-Napoca, care conducea un autovehicul pe strada Cuza-Vodă de pe raza municipiului, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe” faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

***

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj