Poliţiştii clujeni au ieşit la vânat soferi indisciplinaţi. Acţiunile lor au ca scop siguranţa rutieră

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
politia
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Poliţiştii clujeni acţionează zilnic pe drumurile publice pentru a-i determina pe participanţii la trafic,  principala verigă în lanţul realizării siguranţei rutiere, să adopte un comportament responsabil şi să respecte regulile de circulaţie.

La data de 07 august a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca  au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere. S-a acţionat atât în zona centrală cât şi în celelalte cartiere ale municipiului.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice  peste 70 sancţiuni contravenţionale. De asemenea, au fost aplicate 131 puncte amendă şi 82 puncte penalizare, fiind ridicate 12 permise de conducere şi 7 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii vor continua acţiunile în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Infracţiuni rutiere

În 07 august a.c., în jurul orei 07,30 poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 38 ani, din Cluj-Napoca, jud. Cluj, în timp ce conducea motocicleta pe Calea Floreşti din mun. Cluj-Napoca, fără a poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

***

În 07 august a.c., în jurul orei 15:30, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei mun. Turda, au depistat o femeie de 31 ani, din comuna Ciurila, judeţul Cluj, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Clujului din mun. Turda, autoturismul nefiind înmatriculat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

***

În 07 august a.c., în jurul orei 22.00, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 40 ani, din comuna Palatca, judeţul Cluj, care conducea autovehiculul pe DJ 161 G, prin com. Palatca, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a unor substanţe” şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de a conduce este suspendat”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj