Polițiștii clujeni au arestat preventiv două persoane care înșelau prin metoda „accidentul”.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
telefon
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

În urma investigațiilor complexe efectuate, polițiștii clujeni au identificat trei persoane bănuite de comiterea de înșelăciuni prin metoda accidentul, documentând activitatea infracțională a acestora.

Față de doi dintre aceștia, a fost dispusă măsura arestării preventive.

În fapt, la data de 15 septembrie a.c., poliţiştii clujeni au depistat şi reţinut o femeie bănuită de comiterea a trei fapte de înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”.

La data respectivă a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant, asupra femeii fiind găsiți 10.000 de lei și 760 de euro, bani susceptibili a proveni din activități ilicite. (stire de presă din 17.09.2016)

În continuarea cercetărilor, polițiștii au identificat un bărbat, de 35 de ani, din Dâmbovița, încarcerat în penitenciar în altă cauză, bănuit că ar fi participat, alături de femeia prinsă în flagrant și de un alt bărbat, la comiterea faptelor.

Astfel, la data de 7 octombrie a.c., în urma probatoriului administrat, bărbatul a fost transferat la centrul de reținere și arestare preventivă din Cluj-Napoca și a fost prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

Celălalt bărbat implicat, în vârstă de 35 de ani, din Dâmbovița, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. Din cercetări rezultă că, imediat după ce femeia a fost depistată și reținută de către polițiști, bărbatul s-ar fi deplasat la locul unde cea în cauză ar fi fost cazată și i-ar fi ridicat bunurile, precum și 2 telefoane mobile care ar fi fost folosite la comiterea faptelor.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a celor identificați.

Poliţiştii clujeni au depistat şi reţinut o femeie bănuită de comiterea unor fapte de înşelăciune prin metoda ,,Accidentul”. Pe numele acesteia, magistraţii au emis un mandat de arestare preventivă.

La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 23:00, Poliţia a fost sesizată, de către un bărbat, cu privire la faptul că a fost contactat de către o persoană care şi-a declinat o calitate oficială şi care i-a adus la cunoştinţă că fiul său a fost implicat într-un accident de circulaţie. Conform celor comunicate telefonic, accidentul ar fi avut ca urmare rănirea gravă a două persoane, iar pentru soluţionarea pe cale amiabilă a cauzei, persoana respectivă i-ar fi solicitat 35.000 de euro.

În urma sesizării, poliţiştii de investigaţii criminale au reuşit prinderea în flagrant a unei femei, de 39 de ani, din Brăila, în momentul în care aceasta s-a prezentat la domiciliul reclamantului, din Cluj-Napoca, pentru ridicarea banilor.

Asupra femeii au fost găsiţi peste 10.000 de lei şi 760 de euro, bani susceptibili a proveni din activităţi ilicite. Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în aceeaşi seară, cu puţin timp înainte de a fi prinsă în flagrant, femeia ar fi ridicat 6.200 de lei de la o femeie, din Cluj-Napoca, prin folosirea aceleiaşi metode.

De asemenea, femeia este bănuită că ar fi procedat la fel, la data de 15 septembrie a.c., când s-ar fi prezentat la domiciliul unei persoane vătămate, din Cluj-Napoca, de unde ar fi ridicat 4.100 de lei. Anterior acestui moment, persoana vătămată ar fi fost contactată telefonic, fiindu-i comunicat faptul că o rudă ar fi fost implicată într- un accident rutier grav.

Femeia depistată a fost reţinută de către poliţişti, iar magistraţii au emis pe numele acesteia un mandat de arestare preventivă.

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. Poliţiştii clujeni recomandă să nu trimiteţi sume de bani unor persoane necunoscute şi să vă adresaţi celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112, ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune!

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj