Poliţiştii clujeni acţionează zilnic pentru a preveni accidentele rutiere.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
politia cluj
Foto: Arhiva

Prevenirea accidentelor rutiere, siguranţa şi fluenţa traficului rutier reprezintă priorităţi de acţiune pentru poliţiştii rutieri.

Zilnic poliţiştii rutieri se află în teren, pe principalele artere rutiere din localităţile urbane, dar şi pe sectoarele DN1 din judeţul Cluj, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Astfel, la data de 14 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

La acţiuni au participat peste 30 de poliţişti cu atribuţii pe linie rutieră şi ordine publică.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi pentru sancţionarea promptă a acestora, poliţiştii au folosit echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotare.

În cadrul acţiunii, poliţiştii rutieri au constatat 105 abateri, dintre care 31 privind viteza de deplasare.

Toate abaterile constatate de poliţişti au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 6 permise de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

Doi conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea unor infracţiuni la siguranţa circulaţiei rutiere, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal.

Polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie şi pe ceilalţi participanţi la trafic.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj