luni, septembrie 25, 2023

A fost semnat contractul pentru construirea noului pod din localitatea Someșu Rece

Criolipoliză

Din Septembrie te bucuri de servicii de criolipoliză la Allure Clinique de Beaute! În doar trei ședințe, poți scăpa de 5-6 cm în circumferință. Slăbește la rece, fără bisturiu și la un preț accesibil printr-o procedură fără riscuri.

Pod nou în localitatea Someșu Rece: Consiliul Județean a semnat contractul pentru construirea lui.

Mai exact, este vorba despre construirea noului pod din localitatea Someșu Rece, situat pe DJ 107P (Cluj), la kilometrul 4+310.

Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în cursul acestei săptămâni.

Pod nou în localitatea Someșu Rece

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinată de starea avansată de degradare în care se afla acesta.

Astfel, s-a luat decizia demolării vechiului pod și contruirea unuia nou, pe vechiul amplasament.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

„Construcția noului pod, determinată de degradările constatate la infrastructura acestuia, va completa lucrările de modernizare și reabilitare a întregului drum județean DJ 107P (DN 1) Gilău – Mărișel – DN 1R.

Lucrările urmează a fi finalizate în cursul acestui an. 

Fiind un drum foarte important din punct de vedere strategic și turistic, ne dorim ca atât noul pod, cât și întregul drum județean să fie modernizate la cele mai înalte standarde de calitate, motiv pentru care am impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani.”

Alternativă pentru circulație în timpul lucrărilor

Valoarea contractului este de 7.516.734 de lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean.

Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Operațiunile vor demara prin demolarea efectivă a vechiului pod și vor continua cu lucrări de mare complexitate în vederea construirii celui nou.

Acesta din urmă, va avea o lungime de 51,80 metri și o lățime de 12,50 metri.

După începerea lucrărilor, traficul rutier va fi deservit exclusiv de podul provizoriu construit în cursul lunii octombrie a anului trecut.

A fost construit în cadrul unor lucrări de intervenție în regim de primă urgență.

Podul provizoriu este construit pe o structură metalică, are o lungime de 40 de metri și este prevăzut cu o bandă de circulație.

Circulația se desfășoară, alternativ, pe ambele sensuri. De asemenea, podul provizoriu este prevăzut și cu un trotuar destinat pietonilor.

Citește mai multe știri „Din Județ”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Noi