Ploaie de aplauze la premiera mondială Parking, în deschiderea TIFF 2019

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Tudor Giurgiu la deschiderea TIFF.18 - Foto Vlad CupsaProiecția în premieră absolută Parking, cel mai recent film în regia lui Tudor Giurgiu, a deschis, vineri seară, ediția cu numărul 18 a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Deși au sperat până în ultimul moment că previziunile meteo optimiste se vor adeveri, iar vremea se va stabiliza, organizatorii și publicul s-au retras în sălile de cinema. Ploaia care părea să strice planurile tuturor celor prezenți la deschiderea oficială a TIFF s-a transformat, la finalul serii, într-o ploaie de aplauze.

Cea mai importantă veste a serii, oferită chiar de președintele festivalului, a fost  lansarea, din 6 iunie, a platformei TIFF Unlimited. Ajuns la majorat, Festivalul Internațional de Film Transilvania intră oficial în epoca VoD. Viitorul TIFF-ului, așa cum menționa și Tudor Giurgiu,  ,,trebuie să fie un mix între tradiție și digital, între a continua proiecțiile în sălile de cinema și a găsi formula potrivită de a le muta în online.’’ Acest lucru devine posibil odată cu TIFF Unlimited.

Concepută să continue experiența festivalului chiar și după finalul acestei ediții, platforma va permite abonaților, să vizioneze filme selectate de echipa artistică a festivalului. Până pe 9 iunie, cinefilii se vor putea abona la prețuri reduse, urmând ca după crearea unui cont pe site-ul unlimited.tiff.ro, să se bucure de o săptămână de gratuitate. Orice abonament activat, dintre cele trei scoase la ofertă, va asigura acces gratuit timp de o lună la toate filmele disponibile pe platformă.

Deschiderea TIFF.18 - Foto Nicu CherciuDupă scurta prezentare, directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov, le-a mulțumit tuturor curajoșilor care au înfruntat capriciile vremii și a dedicat un moment în memoria regretatului cineast Tudor Caranfil, marele critic și istoric de film dispărut dintre noi în luna martie a acestui an.

Seara s-a încheiat cu întâlnirea dintre publicul vizibil impresionat de proiecția și echipa filmului Parking. Mihai Smarandache, protagonistul poveștii de dragoste filmate aproape în totalitate în Spania, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, și compozitorul Julio de la Rosa i s-au alăturat regizorului și au mulțumit cinefililor prezenți în sălile de cinema pentru primirea călduroasă de la Cluj. Parking va intra în programul cinematografelor din întreaga țara din 14 iunie, distribuit de Transilvania Film.

Urmează două zile foarte pline la TIFF! Sâmbătă, pe 1 iunie, împrejurimile spectaculoase ale Castelului Bánffy din Bonțida vor deveni pe rând: un paradis al copiilor pe timp de zi, gazda proiecției-maraton CoinCoin & The Extra-Humans – de la ora 21:30, și ring de dans pentru toți petrecăreții care vor alege să danseze la Full Moon Party.

Moment Flamenco - deschidere TIFF 2019 - Foto Chris NemesWeekend-ul are ca moment culminant evenimentul în care actorul Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contribuția Adusă Cinematografiei Mondiale. Superstarul american va participa și la proiecția de gală a filmului Față în Față/ (Face/OFF) în care interpretează rolul principal. Evenimentul este programat sâmbătă, ora 21:00, în Piața Unirii Open Air. O șansă pentru cinefili de a fi alături de Nicolas Cage și a afla direct de la el detalii despre cariera sa de peste patru decenii se va materializa în masterclass-ul pe care acesta îl susține duminică, 2 iunie, la ora 12:00, la Hotel Platinia. Accesul la eveniment va fi liber, în limita locurilor disponibile. În aceeași zi, fanii îl vor putea admira pe Nicolas Cage și în horror-ul Mandy, proiectat de la ora 21:30, la Castelul Banffy din Bonțida.

Chiar dacă prognozele meteo sunt optimiste, organizatorii recomandă publicului să urmărească cu atenție eventualele modificări din programul proiecțiilor și evenimentelor, în mod special ale celor din aer liber, care ar putea fi influențate de starea vremii. Aplicația oficială a TIFF, care poate fi descărcată atât din App Store cât și din Google Play, notifică în timp real schimbările din program, la fel și site-ul și canalele de social media ale festivalului.

***
Ne puteți urmări pe:
www.tiff.ro | FB:  TransilvaniaIFF  | Twitter: TIFFRomania | Instagram
***
TIFF Unlimited - Foto Chris NemesFestivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Cu sprijinul: Ministerului Culturii și Identității Naționale, Centrului Național al Cinematografiei, Primăria și Consiliul Județean Cluj, Institutului Cultural Român, Programului Europa Creativă – MEDIA al Uniunii Europene, Dacin Sara, Uniunii Cineastilor din Romania, Departamentului pentru Relatii Interetnice – Guvernul României
Prezentat de: Banca Transilvania

Partener Principal: Mastercard
Mașina Oficiala: Mercedes Benz
Cafeaua Oficială: Nespresso
Transportator Oficial: Tarom
Sponsori: Orange, Cemacon, Lidl, HBO GO, Kronenbourg Blanc, Regina Maria, E-On, McDonalds, IQOS, Tenaris Silcotub, Groupama, Cinema City, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, Energobit, Madd Electronics, Eximtur, Ecco, Maris, Obsentum, Via Viticola Sarica Niculitel, Zetea, BDG, Clever, PMA, IKEA
Partener Logistic Oficial: DHL
Parteneri media: Europa FM, Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, Historia, Marie Claire, Harper”s
Bazaar, Cosmopolitan, Auto-Motor-Sport, TV5, Business Review, Radio România Cultural, Observator
Cultural, Agerpres, VICE, Glamour, Cinemagia, Revista BIZ, Life.ro, AaRC.ro, Sinteza, LiterNet, Verbs describe Us, GeoMovies
Parteneri media locali: TVR Cluj, EBS Radio, Făclia, Filmtett, InfoTrafic, Maszol, Monitorul de Cluj, Radio Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj, Transindex
Partener de monitorizare: mediaTRUST

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj