PESTE 600 DE POMI DE CRĂCIUN, CONFISCAŢI DE POLIŢIŞTII CLUJENI ÎN ACEST SFÂRŞIT DE SĂPTĂMÂNĂ

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

pomi de craciun 1Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi a ,,pomilor de Crăciun”, verificarea legalităţii transporturilor materialelor lemnoase şi verificarea legalităţii comercializării ,,pomilor de Crăciun” în pieţe, târguri şi oboare.

Astfel, peste 600 de pomi de Crăciun, transportaţi ori expuşi în vederea comercializării, fără îndeplinirea condiţiilor legale, au fost confiscaţi de către poliţiştii clujeni în acest sfârşit de săptămână.

De exemplu, la data de 18 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin au identificat pe DN 1R, pe raza comunei Sâncraiu, o autoutilitară cu care se transportau brazi.

În urma controlului, s-a stabilit că şoferul, un bărbat de 46 de ani, din Călăţele, transporta 448 pomi de Crăciun – brazi şi molizi, fără a deţine documentele prevăzute de lege.

Astfel, doar pentru 160 de brazi a fost prezentat aviz de însoţire primar, emis de către un pădurar din cadrul ocolului silvic. Totodată, poliţiştii au constatat că doar 76 de brazi şi molizi purtau marcă silvică.

Având în vedere cele constatate, a fost identificat pădurarul în cauză, stabilindu- se că este vorba despre un bărbat de 40 de ani, din judeţul Alba. Faţă de acesta se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Pomii de Crăciun, în valoare de circa 13.500 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi ocolului silvic, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

****

La data de 19 decembrie a.c., ora 08:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 2 Poliţie – au depistat pe strada Ploieşti, o femeie de 40 de ani, din judeţul Alba, care transporta, cu un cărucior, pomi de Crăciun, pentru care a prezentat un aviz de însoţire a mărfii expirat.

Astfel, 16 brazi, în valoare de circa 1.000 de lei, au fost ridicaţi în vederea confiscării, iar femeia a fost sancţionată contravenţional.

****

La data de 19 decembrie a.c., ora 08:30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 2 Poliţie – au depistat pe strada Argeş, din municipiu, un bărbat de 26 de ani, din Măguri – Răcătău, care comercializa pomi de Crăciun, fără a deţine autorizaţie pentru astfel de activităţi.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar 10 brazi , în valoare de circa 800 de lei, au fost ridicaţi în vederea confiscării.

****

La data de 19 decembrie, poliţiştii au identificat pe strada Ploieşti, din municipiul Cluj-Napoca, 11 pomi de Crăciun, în valoare de circa 700 de lei, abandonaţi. De asemenea, la data de 20 decembrie a.c., poliţiştii au identificat pe strada Dorobanţilor, în zona pieţei Mărăşti, 8 pomi de Crăciun, în valoare de circa 400 lei, abandonaţi. Aceştia au fost ridicaţi în vederea confiscării.

****

La data de 19 decembrie a.c., ora 10:00, poliţiştii au depistat pe strada Anton Pann, din Cluj-Napoca, un bărbat de 23 de ani, din Călăţele, care efectua acte de comerţ cu pomi de Crăciun, fără a deţine autorizaţie pentru astfel de activităţi. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar 18 brazi , în valoare de circa 1.200 de lei, au fost ridicaţi în vederea confiscării.pomi de craciun 2

****

La data de 19 decembrie a.c., ora 15:35, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 4 Poliţie – au depistat pe strada Bucium, din Cluj-Napoca, doi bărbaţi din Călăţele şi Gilău, care ofereau spre vânzare 21 de pomi de Crăciun, fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, iar brazii au fost ridicaţi în vederea confiscării.

****

La data de 19 decembrie a.c., ora 16:00, poliţiştii au depistat în zona pieţei agroalimentare din Mărăşti, doi bărbaţi, din Măguri-Răcătău şi Gilău, care efectuau acte de comerţ cu pomi de Crăciun care nu aveau aplicat sigiliu crotaliu, prevăzut de normele privind circulaţia materialelor lemnoase în vigoare. Bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional, iar 16 pomi de Crăciun, au fost ridicaţi în vederea confiscării.

****

La data de 20 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj –Napoca – Secţia 4 Poliţie – au depistat în piaţa Ion Meşter, din municipiu, doi bărbaţi din Cluj-Napoca şi Valea Ierii, care ofereau spre vânzare 51 de pomi de Crăciun, fără a îndeplini prevederile legale. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, iar brazii au fost ridicaţi în vederea confiscării.

****

La data de 20 decembrie a.c., ora 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 3 Poliţie – au depistat un bărbat din comuna Gilău, care oferea spre vânzare pomi de Crăciun, fără a deţine acte de provenienţă pentru aceştia. Astfel, 32 de pomi de Crăciun au fost ridicaţi în vederea confiscării.

****

La data de 20 decembrie a.c., ora 20:00, poliţiştii au depistat pe strada Bucium, din Cluj-Napoca, un bărbat din Călăţele, care oferea spre vânzare brazi fără a îndeplini prevederile legale. Astfel, au fost ridicaţi în vederea confiscării 6 pomi de Crăciun, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj