Peste 350 de elevi clujeni, inițiați în tainele roboticii cu ajutorul lui NAO

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

Transylvania College - NAO - 2Robotul umanoid NAO, prezent la Transylvania College pentru sesiuni de lucru interactive

Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, susține elevii de gimnaziu în decoperirea tainelor roboticii, aceștia având astăzi ocazia să-l întâlnească pe robotul umanoid NAO, chiar în cadrul instituției clujene. NAO este unul dintre cei mai cunoscuți roboți umanoizi, fiind folosit în numeroase școli britanice din Europa pentru facilitarea procesului de predare și pentru creșterea interesului elevilor față de informatică și robotică într-un mod distractiv și interactiv. Tocmai din acest motiv, în cursul zilei de astăzi, Transylvania College a organizat o serie de sesiuni demonstrative la care au participat peste 350 elevi atât din cadrul școlii, cât și din alte instituții de învățământ. Aceștia au avut șansa de a vedea ce înseamnă programarea sarcinilor unui robot, cum poate fi acesta util în societate și ce oportunități de carieră există în acest domeniu.

„În ultimii ani, am remarcat un interes din ce în ce mai mare pentru robotică, atât la nivelul sistemului educațional, cât și la nivel de consumatori care integrează roboții în activitățile cotidiene. De aceea, considerăm că este important ca elevii să aibă permanent acces la cele mai noi surse de tehnologie care îi pot inspira în alegerea unei cariere de succes. Mai mult, dorim să le prezentăm această opțiune de carieră părinților ca fiind accesibilă și fiicelor lor, nu doar băieților”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

Robotica ocupă deja un rol important în cadrul instituției clujene, elevii beneficiind de un laborator specializat, inaugurat în urma unei investiții de 20.000 euro. De asemenea, anual, pentru toți cei interesați de aprofundarea acestui subiect, reprezentanții Transylvania College organizează RoboCamp, o tabără de vară special dedicată tehnicilor de programare pentru roboți și jocuri video.

Cum intervine NAO în procesul de predare

Transylvania College - NAO - 3Pentru a le prezenta elevilor de gimnaziu oportunitățile pe care le aduce robotica, reprezentanții Transylvania College au invitat-o pe Alexandra Sugurel, o româncă stabilită în SUA și inginier în domeniul roboticii în cadrul companiei care l-a proiectat pe NAO.

Alexandra este, de asemenea, și membru co-fondator al unei organizații care explorează beneficiile tehnologiei în folosul copiilor cu autism. În acest sens, roboțelul NAO a ajutat copiii în realizarea unei comunicări funcționale, dezvoltarea abilităților de viață independentă și îmbogățirea cunoștințelor cognitive.

Experiența de până acum a demonstrat că roboți precum NAO îi inspiră pe copii să participe la cât mai multe cursuri, întrucât întregul proces de programare este unul interactiv și, totodată, distractiv pentru ei. De altfel, la nivel social, experiența de proiectare a unui robot le oferă copiilor o încredere mai mare în propriile forțe și le dezvoltă abilitățile de logică, de soluționare a problemelor, precum și creativitatea.

# # #

Despre Transylvania College

Simona Baciu, împreună cu soțul ei, Dr. Dan Baciu, sunt inițiatorii și fondatorii Fundației Transylvania College, care a lansat instituțiile educaționale Grădinița “Happy Kids” și “Transylvania College. The Cambridge International School in Cluj”. Familia Baciu este și în momentul de față activ implicată în conducerea școlii, iar cei care optează pentru Transylvania College se bucură de beneficiile educației bazate pe valori, unde elevii sunt încurajați să-și valorifice la maximum potențialul, să respecte diversitatea, să fie creativi și responsabili.

Pe drumul excelenței, școala a dobândit numeroase premii la nivel național (Școala anului în România) și internațional (3 premii I la festivalurile COBIS Young Scientist Film Awards; Premiul “Diana Award” – acordat de două ori consecutiv elevilor Transylvania College; 3 premii obținute la concursurile internaționale lansate de Agenția Spațială Europeană ESA), precum și cele mai bune rezultate din țară obținute la examenele internaționale Cambridge. De asemenea, Transylvania College a fost singura școală din Europa nominalizată în 2015 în cadrul competiției TES la categoria „British International School of the Year”.

Transylvania College este membru acreditat în Consiliul Școlilor Britanice Internaționale COBIS și membru al asociației școlilor de elită din lume, Round Square.

Articole Noi