Peste 160 de misiuni pentru ISU Cluj la sfârșitul săptămânii ce a trecut.

Aniversare pompieri Dej 1Echipajele de intervenție ale ISU Cluj au desfășurat un număr de 166 de misiuni la sfărșitul de săptămână ce a trecut.

Astfel, pompierii au intervenit și în 26 de situații în domeniul situațiilor de urgență, din care cinci pentru singerea incendiilor, un incendiu de vegetaţie uscată, o misiune de asistenţă persoane, cinci misiuni  privind asigurarea măsurilor PSI la evenimente publice, o misiune  de recunoaştere în teren,  o misiune de salvare animale si 12 alte intervenţii.

De asemenea, pompierii au intervenit și în 140 de cazuri privind urgenţe medicale după cum urmează: șase intoxicaţii, opt afecţiuni cardiace, 37 traumatisme (nu din accidente), șase stopuri cardio-respiratorii, 64 afecţiuni medicale generale, opt transporturi interclinice medicale, șase accidente rutiere (prim-ajutor) și trei persoane asistate.

Au fost desfășurate și două intervenții pentru descarcerare urmare a accidentelor rutiere.

Incendii autor 1De asemenea, au fost continuate acțiunile de control inopinat privind prevenirea și stingerea incendiilor la cluburi și discoteci de pe raza județului Cluj. Astfel, cadre ale Inspecției de Prevenire au executat la acest sfârsit de săptămână, controale la unități de acest tip, fiind aplicate amenzi în cuantum de 10.300 lei.

***

Dintre intervențiile desfășurate a fost intervențiile pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul a două accidente diferite în care au fost implicate autocisterne, unul pe raza localității Bucea și cel de-al doilea pe raza localității Fundătura. Din fericire nu au fost persoane rănite și doar cisterna avariată în localitatea Bucea avea încîrcătura în cisternă, respectiv combustibili auto, însă fără a înregistra scurgeri.

Vineri, 3 noiembrie a.c. Detșamentul de Pompieri Dej a marcat 80 de ani de la înființarea subunității de pompieri militari și 10 ani de la operaționalizarea modului SMURD, printr-o ceremonie militară și alocuțiuni ale ofițerilor în rezervă și activi ce au comandat subunitatea de-a lungul timpului.

Incendii auto 2 Aniversare pompieri Dej 4 Accident cisterna Bucea 1

Accident Gherla Accident cisterna Fund%03tura (1) Accident cisterna Bucea 3 Accident cisterna Bucea 2

Articole Noi