Peste 100 de voluntari vor putea testa sistemul de închiriere al bicicletelor

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
pista de biciclete
Foto: Arhiva cluj24h.ro

Primăria Cluj-Napoca selectează peste 100 de voluntari care vor testa funcţionarea sistemului de închiriere de biciclete în regim self-service din cadrul proiectului european „Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete”.

Persoanele interesate pot transmite solicitări în acest sens fie direct, accesând site-ul primăriei, fie în scris prin Centrul de Informare pentru Cetăţeni. Testarea va începe la finalul acestei luni după care, în septembrie şi octombrie sistemul va fi funcţional. În această perioadă specialiştii vor analiza sistemul, iar în cazul în care va fi necesar vor fi aduse îmbunătăţiri.

De asemenea, astăzi s-a lansat pe site-ul primăriei procedura de consultare publică a Regulamentului privind utilizarea serviciului de închiriere de biciclete în regim self-service. Documentul poate fi consultat la secţiunea „Dezbateri publice”.

Primarul Emil Boc le-a recomandat clujenilor să dea dovadă de înţelegere, responabilitate şi respect, în ceea ce priveşte demararea acestui proiect.

„Fac un apel la bicliclişti, conducători auto, pietoni. Avem nevoie de înţelegere şi responsabilitate. E un proiect nou pentru Cluj, care cu siguranţă va crea nemulţumiri pentru toată lumea la început. Nemulţumiri pentru biciclişti pentru că se putea mai bine probabil, ştim, dar aşa este configuraţia oraşului şi nu putem avea piste aşa cum ne-am dori noi, impecabile – unele sunt separate de trafic, altele sunt pe trotuar. De asemenea, pietonii vor fi nemulţumiţi pentru că vor fi rugaţi să nu circule pe piste. La rândul lor, şoferii vor fi nemulţumiţi fie din cauza îngustării banzilor de circulaţie, fie pentru că vor trebui să fie mai atenţi în trafic. Cred că aşa cum au reuşit şi alte oraşe europene să convieţuiască, la fel vom reuşi şi noi în Cluj-Napoca, chiar dacă la început va fi mai dificil şi vom avea nevoie în primul rând de respect, de înţelegere şi de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Sperăm ca acest proiect să mulţumească şi pe cei care doresc să aibă un alt stil de viaţă. Noi, ca primărie suntem obligaţi să provocăm viitorul, adică soluţii alternative de deplasare, de petrecere a timpului liber, de a merge la şcoală sau universitate, iar bicicleta reprezintă o soluţie bună pentru sănătate, mediu sau pentru petrecerea timpului liber”, a precizat primarul Emil Boc.

Proiectului european „Reţea de staţii self-service de închiriere de biciclete” presupune realizarea a 50 de staţii de închiriere, dintre care 42 de staţii în municipiul Cluj Napoca, 4 staţii în comuna Floreşti şi 3 staţii în comuna Apahida. De asemenea, clujenii vor avea la dispoziţie pentru deplasare 540 biciclete.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj