Peste 100 de tineri au curăţat în weekend pădurea Sf. Ion. 700 de kg de deşeuri au fost adunate

Believe in Green 1 (1)Peste  100  de  tineri  voluntari  coordonaţi  de  echipa Believe România au participat în weekend-ul ce a trecut la o acţiune de colectare a deşeurilor care a avut loc în zonele Colina şi Sfântul Ion din Cluj-Napoca. În total s-au colectat peste 700 kg de deşeuri pe o arie deaproximativ 7 kilometri. 

“Avem nevoie ca cetăţenii clujeni să facă ceva pentru ei. Dacă noi nu facem ceva bine pentru noi, nimeni n-o să facă în locul nostru. Un grup de entuziaşti din comunitatea evanghelică, dar nu numai, s-au adunat de această dată cu dorinţa de a curăţa o zonă verde a Clujului. Ceea ce ne-am propus este în principal acest deal al Colinei. Sunt zone foarte murdare pe el, chiar dacă sunt porţiuni la vedere care arată acceptabil, dar pe margini este una din cele mai murdare zone ale oraşului. Vom intra şi pe Sfântul Ion şi vom merge până la drumul spre Sălicea”, a declarat inginerul Marcel Salahoru, persoana de la carea pornit ideea de bază a conceptului Believe in Green.

Believe in Green 1 (4)Oamenii s-au împărţit în echipe, fiecare cu propriul traseu de străbătut, au primit indicaţii pentru a face o colectare selectivă.

De asemenea au fost pregătite nişte maşini care au aşteaptat pe cei care doresc să se debaraseze de obiectele electronice şi electocasnice.

Acţiunea e parte din seria de evenimente pregătite de Believe România, punctul culminant fiind conferinţa Believe 2015, din Cluj-Napoca, la care sunt aşteptaţi să participe un număr de peste 7.000 de tineri.

Believe in Green 1„Pregătim evenimentul Believe în 23-24 mai, la Sala Polivalentă, pentru că noi credem în creştinismul care este mai mult decât o religie. Creştinul întâlnit cu Hristos este o persoană activă, a cărui viaţă este schimbată, care este interesat de binele cetăţii în care locuieşte şi al semenilor de lângă el. Unul din cei ce vor conferenţia la acest eveniment este Ravi Zacharias, poate cel mai mare apologet creştin în viaţă, profesor la Oxford Centre for Christian Apologetics. Dorim să fie un eveniment, citându-l pe el,  pentru ca cel ce gândeşte să creadă şi cel ce crede să gândească”, a adăugat Adrian Tămaş, organizator al acţiunii.

Background

Believe in Green 1 (2)Proiectul Believe cuprinde mai multe manifestări sociale de masă, sub egida Fundaţiei Creştine HANNAH, în  parteneriat  cu  Bisericile Evanghelice  din  Cluj,  în  cadrul  proiectului  Clujul  Capitală Europeană  a Tineretului 2015, care se desfăşoară pe trei acţiuni tematice:  Believe in life (Crede în viaţă) – plantarea a 10.000 de copaci; Believe in green (Crede în verde) – curăţarea oraşului, strângere de gunoaie, respectiv Believe in unity (Crede în unitate) – manifestare culturală de masă.

Scopul întregii  manifestări  Believe este  de a genera  un cadru care favorizează  unitatea şi  implicareaactivă  a  cetăţenilor  în dezvoltarea  oraşului.  Se  urmăreşte  crearea  diferitelor  contexte care  permit tinerilor clujeni să transforme spaţiul oraşului într-unul mai curat, mai unit cu valori sănătoase.

Segmentul  ţintă  al  acestei  manifestări  sunt  tinerii  clujeni indiferent  de  etnia  lor,  de  religia  lor,  de formarea lor.

Articole Noi