Perspective favorabile de finalizare a noului internat al Liceului pentru Deficienți de Auz

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

internat deficiente pentru auz - CopyLiceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca, instituţie de învățământ special aflată în subordinea Consiliului Judeţean, a finalizat o etapă importantă în procesul de edificare a unui nou corp de clădire, cel cu destinaţia de internat. Astfel, s-a finalizat ridicarea părții de structură și de rezistență a imobilului, inclusiv turnarea planșeelor, construcția urmând să continue în ritm alert pe întreg parcursul anului.

,,E o investiție mai mult decât necesară pentru că vom asigura astfel copiilor cu deficiențe de auz condiții de cazare şi de studiu ce respectă întru-totul standardele europene în domeniu. Vom continua să finanțăm și să sprijinim această investiție astfel încât clădirea să fie terminată în cel mai scurt timp posibil. ”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Clădirea nou edificată va avea un regim de înălţime D+P+3E, cu o suprafaţă construită de 610,00 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2559,67 de mp, având o capacitate totală de 150 de locuri. Subsolul va fi compus dintr-un adăpost de apărare civilă, centrală termică, depozite de alimente, spălătorie, uscătorie, călcătorie și grupuri sanitare pentru personal. La parterul clădirii vor fi amplasate o sală de mese cu o capacitate de 128 de locuri, bucătăria și infirmeria, în timp ce la cele trei etaje superioare vor fi amenajate câte 14 camere și grupuri sanitare. Toate acestea vor crea, astfel, un număr de 150 de locuri de cazare în dormitoare ce vor găzdui câte patru elevi, existând o baie comună pentru câte două dormitoare. Valoarea totală a proiectului, preconizat a se finaliza în cursul anului 2019, este de 9.568.000 de lei, Consiliul Județean urmând să aloce sumele necesare pe măsura evoluției lucrărilor.

internat deficiente pentru auz 2 internat deficiente pentru auz 1

Reamintim în acest context faptul că Liceul Tehnologic Special pentru Deficienţi de Auz Cluj-Napoca este o instituţie de învățământ special cu o experienţă de 130 de ani în domeniul educaţiei şi reabilitării copiilor cu deficienţe de auz. Liceul oferă, în prezent, servicii educaţionale pentru 180 de copii și elevi cu deficienţe de auz şi deficienţe senzoriale asociate proveniți din peste 20 de județe ale țării.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu se fac toate cladirile noi cu parking subteran? De acum vor fi si mai multe masini parcate aiurea; parinti in vizita la copii, supraveghetori, personalul de la cantina etc. O prostie!

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj