Pași înainte în realizarea facilității de tip park and ride de lângă Aeroport.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
park and ride

Realizarea proiectului de tip park and ride de lângă Aeroport a demarat. Ce s-a făcut până acum?

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat marți, 10 septembrie 2019, contractul de prestare a serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice și de asistență tehnică aferente obiectivului de investiție „park and ride”.

Facilitatea va fi finanțată din bugetul Consiliului Județean. Urmează a fi construită în proximitatea Aeroportului Internațional ,,Avram Iancu” Cluj-Napoca.

Aceasta are drept principal obiectiv descongestionarea traficului și stimularea mobilității din perimetrul zonei metropolitane clujene.

Totul, prin utilizarea mijloacelor de transport public în comun, în locul autovehiculelor personale.

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj apreciază că obiectivul de tip „park and ride” de la intrarea în Cluj-Napoca e o investiție ce va genera beneficii multiple.

Aceste beneficii sunt atât pentru clujeni cât și pentru cei ce vizitează sau tranzitează Clujul, prin trecerea la un mod de deplasare mult mai rapid și mai ușor.

Contractul semnat marți de Președintele Consiliului Județean vizează elaborarea studiului de fezabilitate aferent investiției.

Dar și a documentației pentru autorizarea executării lucrărilor de construire și a celei tehnice de execuție, respectiv asigurarea asistenței tehnice.

„Este unul din proiectele mele de suflet.

Îmi doresc foarte mult să asigurăm infrastructura necesară prin care locuitorii județului Cluj să beneficieze de multiple oportunități de mobilitate.

Totul, în condiții optime”, a declarat inițiatorul proiectului, vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Marius Mînzat.

Ce presupune realizarea documentației pentru care a fost semnat contractul?

Documentația ce va trebui realizată de societatea cu care s-a semnat contractul va fi predată Consiliului Județean în următoarele luni, după cum urmează:

studiul de fezabilitate până la 1 decembrie 2019,

documentația pentru obținerea autorizației de construire până cel târziu în 20 decembrie a.c.,

documentația tehnică de execuție va trebui predată până la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

În ceea ce privește componenta de asistență tehnică, aceasta va trebui asigurată până la data de 10 martie 2022.

Societatea declarată câștigătoare în urma desfășurării procedurii de atribuire a acestui contract de servicii este firma Hentza Business SRL.

Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului fiind de 830 000 lei, fără TVA.

Parcări de tip ,,park&ride” funcționează deja cu succes în numeroase oraşe din Europa.

Situate la intrările în oraşe, acestea le permit șoferilor din alte localități să îşi parcheze autovehiculele și să folosească pentru a ajunge în zona centrală transportul în comun.

În acest fel, se contribuie semnificativ la decongestionarea traficului prin reducerea numărului de autovehicule care circulă în interiorul localității.

Află ce s-a făcut în prezent în acest proiect AICI.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj