Parcul Cetățuia a fost reactivat de un altfel de târg de locuri de muncă

VAL_8778Zona Turnului Parașutiștilor s-a transformat din parc într-un loc informal de întâlnire al angajatorilor cu viitori angajați. Parcul Cetățuia a găzduit un altfel de târg de locuri de muncă: la iarbă verde.

Cei prezenți au fost primiți într-un cort imens unde s-au pus la dispozitie laptouri oferite de PC Madd, conectate la internet pe platforma infomunca.ro cu peste 1400 de joburi disponibile. Cei în căutare de locuri de muncă au fost ghidați de organizatorii de la Infomunca să-și creeze un profil pe platformă pentru a putea aplica la joburile oferite de companiile participante sau la cele peste 5000 de joburi în străinatate.

Afară, în aer liber toți cei care au fost ademeniți de mirosul de gulyas și fumul de grătar au fost poftiți să își aleagă din meniul bucătăriei mobile diverse specialități la grill, la barbeque și la ceaun numai bune de savurat în zone de mese cu bănci.

Au participant reprezentanți ai Băncii Transilvania, Clujana, Jolidon, Oncos, Madd Electronics Group, Filadelfia, Arabesque, Cemacon, Fibrex, Resido și Kim Johansen care au diverse joburi disponibile, după cum urmează:

Clujana – confecționer încălțăminteVAL_8786

Jolidon – confecționer îmbrăcăminte

Oncos: asistent manager, agenți de vânzări, șef de magazin, lucrători comerciali, conducători auto, ingineri TPPA, brutari

PC Madd – agent vânzări

Filadelfia Group: agent transporturi externe, agent turism, operator calculator, șofer autobuz (categoria D), șofer camion (categoria C+E), operator call center, șef coloană auto – coordonator transport

Kim Johansen – șoferi C+E

Arabesque – manipulanți, șoferi autocamion, șofer autocamion cu macara, casieri, consilieri vânzări, agent vânzări

Cemacon – ingineri, electricieni, mecanici, muncitori necalificați în fabrică

Fibrex: muncitori necalificați, mecanici, tâmplari, coordonatori trafic, agent vânzări

Resido – muncitori necalificați în fabrică, operatori utilaje

VAL_8895 VAL_8846Invitatul special, un recrutor al companiei britanice ESR Europe Ltd, a fost centrul atenției pentru presă, dar și pentru toți cei curioși de situația locurilor de muncă în Anglia și de imaginea românilor în fața angajatorilor de acolo. Acesta a dat numeroase interviuri în care explica că este un promoter al angajaților români, deoarece aceștia au etică și forță de muncă apreciată de orice angajator. De asemenea, acesta este impresionat de orașul Cluj-Napoca, susține că a  întâlnit doar oameni prietenoși și educați și se simte în siguranță seară.

Cifre din ultimele 12 luni pe portalul infomunca.ro arată că în Marea Britanie sunt 1562 anunțuri de locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt în domeniul medical și IT.

VAL_8819 VAL_8796

Articole Noi