”OTELLO”, un spectacol de excepție! Vineri, 8 mai 2015

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

08mai15_otello2_vertOpera Naţională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă invita vineri, 8 mai 2015, ora 18.30, la un spectacol de excepţie, îndelung așteptat de public:”OTELLO”, de Giuseppe Verdi. 

Evenimentul se bucură de prezența a doi invitați speciali: tenorii Daniel Magdal și Samuel Druhora, colaboratori apropiați ai teatrului liric clujean și prezențe constante ale scenelor internaționale.

Debutul lunii Mai cu o operă verdiană nu este deloc întâmplătoare și poartă o simbolistică deosebită pentru Opera Națională Română din Cluj-Napoca, ce în urmă cu95 de ani își ridica pentru întâia oară cortina, fiind primul teatru liric înființat în țara noastră. Momentul unic urmează să fie celebrat pe data de 17 mai 2015, prinSpectacolul aniversar extraordinar ”Aida”, de Giuseppe Verdi,  aceeași capodoperă ce inaugura instituția în urmă cu aproape un secol.

”Otello”, celebrul titlul ce deschide programul acestei luni, este o operă pulsantă, inspirată din piesa omonimă a lui William Shakespeare, ce dezvăluie publicului cutremurătoarea poveste a maurului Otello şi a fermecătoarei sale Desdemona, aflați la limita dintre divin şi infern, iubire şi răzbunare întunecată. Opera verdiană s-a bucurat la Cluj de o premieră fulminantă în anul 2008, atunci când revenea pe scena locală după o absență de aproape patruzeci de ani. Proaspătul spectacol se afla sub regia lui Mihai Măniuţiu, impresionând încă de la debut prin amprenta autentic verdiană, revelată de oabordare modernă spectaculoasă, prin decoruri impozante şi ecrane gigant, o montare potrivită ”celei mai novatoare creaţii a lui Verdi”, precum o consideră regizorul.

Spectacolul pe care îl veţi putea urmări vineri, 8 mai, la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, aduce pe scenă o distribuție de înaltă ținută: tenorul Daniel Magdal îl va interpreta pe maurul Otello, general al Armatei Veneţiene, Oleg Ionese în rolul lui Jago,Irina Săndulescu Bălan va fi duioasa şi eleganta Desdemona, Samuel Druhora (invitat, debut) – Cassio, Florin Pop – Roderigo, Beniamin Pop, Simonfi Sandor, Ioan Stancu,Liliana Neciu, acompaniaţi de Orchestra Operei clujene, aflată sub conducerea dirijorală a lui Adrian Morar şi Corul dirijat de Corneliu Felecan. Regia artistică este semnată de Mihai Măniuţiu, iar scenografia este realizată de Valentin Codoiu.

Vă aşteptăm vineri, 8 mai, la ”Otello”, un spectacol de o expresivitate şi o profunzime aparte, ce readuce la viaţă o capodoperă lirică universală! Sperăm, totodată, să vă avem alături de noi și pe data de 17 mai, la Spectacolul extraordinar ”Aida”, pentru a celebra împreună Aniversarea a 95 de ani de activitate artistică legendară!

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj