Orbii – premiera unei echipe tinere la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

23_vakok_sajtaj_F zagon_DSC_3974_2600pxMiercuri, 17 mai, ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj (format studio), are loc premiera spectacolului Orbii după texte de Maurice Maeterlinck, Samuel Beckett, Hajas Tibor, Pilinszky János și Pier Paolo Pasolini. Proiectul face parte din programul dedicat tinerilor regizori inițiat de Teatrul Maghiar în această stagiune. 

Botond Nagy a folosit piesa lui Maeterlinck ca punct de pornire pentru descoperirea unui univers mai amplu, mai profund. Spectacolul, rezultatul unei munci de echipă armonice și constructive, are la bază relația individului cu moartea, prezentă și în piesa Orbii. Botond Nagy își definește producțiile ca fiind instalații tehno-poetice din care nu lipsește nici latura personală. În Orbii, muzica și elementele vizuale joacă un rol la fel de important ca personajele, iar spațiul creat de Carmencita Brojboiu reprezintă un spa high class unde toată lumea ar trebui să se simtă bine.

04_vakok_sajtaj_F zagon_DSC_3909_2600pxAcest spectacol nu face promisiuni şi nu se justifică. El nu vrea să fie mai mult decât ceea ce este: un colaj. Un colaj al epocii în care ne naştem de mii de ani; un colaj al stângăciilor noastre, al monologurilor paralele, al nevoii de atenţie şi de iubire a fiecăruia dintre noi.

Creatorii spectacolului sunt actorii Gábor Viola, Loránd Váta, Ervin Szűcs, Rita Sigmond / Kinga Ötvös, János Platz, Csaba Marosán, Gizella Kicsid, Melinda Kántor, Emőke Kató, Éva Imre, Loránd Farkas, Balázs Bodolai, Péter Árus, Csilla Albert, decorul: Carmencita Brojboiu, costumele: Erika Márton, muzica: Bence Kónya Ütő, coregrafia: George Pop, efectele vizuale: András Rancz, dramaturgia: Ágnes Kali, light design: László Erőss, asistent de regie: Emőke Veres.19_vakok_sajtaj_F zagon_DSC_3965_2600px

Următorul spectacol: marți, 23 mai, ora 20.00. Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri, între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj