Opera Naţională Română din Cluj-Napoca aduce un concert în premieră naţională la Polivalentă

Concert de CraciunONRCN, 19 decClujenii vor avea parte de o mare surpriză oferită de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca. Aceasta aduce la Cluj o premieră naţională în parteneriat cu Asociația ”Fidelia-bucuria operei” și Primăria Municipiului Cluj-Napoca Este vorba despre un concert inedit ce va avea loc la Sala Polivalentă.

Concertul extraordinar de Crăciun ”Nu-i lumină nicări”, susținut pe data de 19 decembrie la Sala Polivalentă din Cluj a fost deja anunţat în cadrul unei conferinţe de presă.  Realizat în premieră națională excepțională, grandiosul eveniment reunește într-un spectacol încărcat de speranță, magie și farmec liric Soliștii, Orchestra, Corul şi Corpul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, alături de Corul de copii ”Junior VIP”, Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj şi Ansamblul Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”.

Invitații speciali ai acestui eveniment sunt distinșii artiști Grigore Leşe şi Marcel Pavel.

Vă așteptăm pentru a întâmpina împreună cel mai spectaculos eveniment clujean al lunii decembrie, care va impresiona printr-o inedită regie artistică de operă, colind şi dans reunite într-un eveniment unic, oferind o nouă însemnătate Concertelor de Sărbători!, aşa sună invitaţia organizatorilor.

NIK_4288Pe o regie artistică spectaculoasă de operă, colind şi dans, serata dedicată sărbătorilor de iarnă va reuni într-un spectacol unic desăvârșit Soliștii, Orchestra, Corul şi Corpul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, cu participarea extraordinară a artiștilor invitați Grigore Leşe şi Marcel Pavel, acompaniaţi de Corul de copii ”Junior VIP” și Ansamblul Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia”.

În cadrul conferinței de presă ce a anunțat deosebitul eveniment joi, 11 decembrie, organizatorii au declarat că spectacolul constitue o multiplă premieră, beneficiind de un efort tehnic excepțional și o regie unică, personalizată întocmai pentru a satisface gusturile publicului larg clujean: o scenă special construită la fața locului, dispusă pe mai multe nivele, cu un tunel de acces din mijlocul căruia artiștii își vor face apariția în impresionantul cadru ce include, de asemenea, în formulă completă corul și orchestra, alături de ansamblul de balet al teatrului liric clujean. Alături de consacrații artiști ai Operei Naționale Clujene, invitații speciali aduc o notă desăvârșită serii, prin acordurile tradiționale, arhaice autentice ale lui Grigore Leșe și elegantul stil pop-clasic caracteristic lui Marcel Pavel. Vor fi, de asemenea, prezenți soliștii Cosmin Ifrim și Zoltan Nagy, sosiți anume din străinătate pentru această ocazie. Alegerea soliștilor nu a fost deloc întâmplătoare, spectacolul oferind un mix inedit, ce conține atât muzică lirică, cât și canzonete, dar și muzică tradițională. Concertul va emana inegalabila strălucire şi bucurie a Crăciunului, prin împletirea celor mai frumoase arii din repertoriul liric universal al compozitorilor Giuseppe Verdi, Georges Bizet, Giacomo Puccini, Jacques Offenbach, Johann Strauss, Franz Lehár și a celor mai îndrăgite canzonete și musical-uri, completate de colinde tradiţionale autentice şi clasicele cântece europene de sărbători, într-un spectacol în distinsul stil vienez.NIK_4234

În cei 95 de ani de activitate ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, acesta este primul proiect de o asemenea anvergură și dificultate ce se bucură de un mare entuziasm, atât din partea organizatorilor și a publicului, precum și din partea artiștilor invitați care se reîntorc cu aceeași afecțiune la Cluj.

Spectacolul dedicat Crăciunului îndeplinește cu eleganță dezideratul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca de a ieși în întâmpinarea publicului, oferindu-i manifestări artistice diverse nu doar pe propria scenă, ci și în spații alternative. Parte a proiectului cultural ”Opera pentru Cetate”, susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, acest Concert extraordinar de Crăciun completează repertoriul reușitelor lirice începute cu ocazia sărbătorilor de iarnă ale anului trecut și continuate prin succesul fulminant al operei Aida, regizată în aer liber în Piața Unirii din Cluj.

NIK_4371Aceste inițiative inedite sunt deschizătoare de drumuri pentru ceea ce se dorește să devină o tradiție a Clujului cultural și o apropiere a instituției lirice de publicul larg.

Preţul biletelor la concertul ce ar putea avea un public de peste 6000 de persoane, variază între 30 şi 70 de lei, iar concertul va începe la ora 19.00.

 

Articole Noi