Comisarul european pentru politica regionala si ministrul transporturilor au vizitat santierul autostrazii Turda-Sebes

cretu si ioan rusComisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu a efectuat astazi, o vizita pe santierul autostrazii Turda -Sebes pentru a vedea cum decurg lucrarile. Acest acest lot vor fi terminate lucrarile in iunie 2016.

La vizita efectuata oficial a fost prezent si ministrul transporturilor, Ioan Rus care a oferit informatii suplimentare. Au mai fost prezenti si reprezentanti ai judetului printre care amintim pe prefectul Clujului, Gheorghe Vuscan, dar si consilierii judeteni Remus Lapusan si Cristian Matei.

corina cretu„Scopul prezentei mele este acela de a arata interesul pe care Comisia Europeana il are in construirea infrastructurilor din statele mai putin dezvoltate si care au  aceasta nevoie de dezvoltare a infrastructurii rutiere”, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

 Totodata, aceasta a felicitat ministerul transporturilor pentru progresele realizate cu scopul finalizarii master planului de transporturi. Corina Cretu a mai adaugat ca finantarea pentru aceste lucrari se va face in doua etape. In prima comisia europeana va aloca 150 de milioane din acest exercitiu bugetar, iar a doua transa va veni in exercitiul bugetar 2016-2020.

La randul sau, Ioan Rus a declarat:

ioan rus„Am trimis raspunsuri la toate observatiile avute de la Comisia Europeana pentru master plan. Pana acum am avut o absorbtie de 58% pe ramura de transport, eu sper ca in acest exercitiu financiar sa urcam la 80%. Altii au inceput deja exercitiul financiar 2016-2020. Noi suntem in urma. Avem in fata proiecte mari”.

autostrada turda sebes 1 autostrada turda sebes

autostrada oficialitati autostrada turda sebes 1

autostrada turda sebes autostrada 3

Articole Noi