luni, ianuarie 24, 2022

28 de oferte pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc.

28 de oferte au fost depuse la concursul internațional de soluții ce vizează proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc de la Cluj.

Proiectul Consiliului Județean Cluj de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc avansează în ritm susținut.

Recent s-a încheiat perioada de depunere a ofertelor în cadrul concursului internațional de soluții pentru proiectarea spitalului.

Acesta va fi primul spital public din zona Transilvaniei care va oferi servicii medicale integrate în domeniul pediatriei.

Oferte pentru proiectarea Spitalului Pediatric Monobloc.

Competiția arhitecturală a trezit interesul a numeroși experți și specialiști în domeniu.

Au fost depuse nu mai puțin de 28 de oferte de proiectare a Spitalului Pediatric Monobloc.

În perioada următoare, juriul internațional format din reputați arhitecți și experți români și străini va evalua toate propunerile primite.

Vineri, 18 iunie a.c., va fi anunțat numele câștigătorului contractului de proiectare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

„Suntem foarte aproape de finalizarea unei etape extrem de importante pentru proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc.

Este un obiectiv medical ultramodern de o importanță vitală pentru Cluj și pentru întreaga Transilvanie. 

Am convingerea că membrii juriului vor analiza în detaliu fiecare ofertă în parte iar profesionalismul și expertiza acestora își vor spune cuvântul.

Ne dorim alegerea celei mai bune soluții care să răspundă pe deplin exigențelor din domeniu și necesităților micilor pacienți”.

Scopul competiției internaționale a fost acela de a identifica cea mai bună idee de construire a Spitalului Pediatric Monobloc.

Asta pentru crearea unui centru de servicii medicale și de cercetare în domeniul pediatriei, cu un design specializat și o adresabilitate regională.

Edificiul medical ultramodern va fi construit pe un teren de cca. 17 hectare și va prelua toate secțiile actualului Spital de Copii.

Spitalul de Copii își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca. Distanța medie între ele este de aproximativ 4 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole Noi