“oBIGsity”- campanie de informare a studenţilor farmacişti asupra obezităţii

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

studenti farmacisti obezitateOrganizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca desfăşoară în perioada 7-9 mai 2015 proiectul “oBIGsity”, care are ca scop informarea populaţiei în legătura cu consecinţele obezităţii, dar mai ales se bazează pe prevenirea acesteia şi pe promovarea unui stil de viaţă sănătos şi cât mai echilibrat.

Obiectivele principale ale proiectului sunt :
·  trezirea interesului populației clujene asupra unei vieţi sănătoase, asupra unei diete echilibrate;
·  promovarea sportului şi a mişcării în aer liber prin organizarea unei şedinţe de zumba;
·  informarea populației clujene cu privire la importanţa unei diete nutriționale corecte, precum şi prezentarea unor noţiuni elementare necesare pentru o alimentație sănătoasă;
·   realizarea de teste gratuite pentru determinarea indicelui de masă corporală și a indicelui de grăsime pentru persoanele interesate (locuitori ai oraşului, turiști, studenți);
·   responsabilizarea studenților Facultății de Farmacie (viitori farmaciști) și deprinderea unor abilități ale acestora cum ar fi: comunicarea și consilierea pacienţilor, capacitatea de a informa constructiv și de a efectua determinări ale indicelui de masă corporală, calcularea procentului de grăsime din organism.
Activităţi desfăşurate pe perioada campaniei:
Joi, 7 mai, între orele 10:00 – 15:00, Holul Amfiteatrului “Simiti” din cadrul Facultății de Farmacie Cluj-Napoca (Str. Ion Creangă, nr. 12)
– Vor avea loc teste pentru determinări ale indicelui de grăsime și calcule pentru aflarea indicelui de masă corporală. De asemenea se vor distribui materiale informaționale cu privire la cauzele și riscurile obezității.Joi, 7 mai, orele 16:00, Conferinţă „Prevenţie şi tratament în obezitate” – Asist. univ. drd. Laura Gavrilas, Amfiteatrul Popper (Str. Pasteur, nr. 4).

Vineri, 8 mai, orele 11:00, Sala de Sport din cadrul UMF „Iuliu Haţieganu”
– Vor avea loc diferite activităţi sportive, printre care şi un campionat de volei pentru cei doritori, scopul fiind cel de a promova sportul ca fiind un factor esenţial pentru un stil de viaţă sănătos.

Sâmbătă, 9 mai, ora 16:00, şedinţă de Zumba, în faţa căminului IX din Campusul Haşdeu.

Activităţile se adresează tuturor persoanelor interesate!

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj