„O şansă la viaţă”- campanie de donat sânge, astăzi pe Platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca.

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

o sansa la viataAsociația React și Fundația Vodafone România, împreună cu Centrul de Transfuzie Sanguină Targu- Mures, anunță  organizarea unei sesiuni mobile de donare de sânge Luni, 02 noiembrie  2015, în orasul Cluj- Napoca, pe platoul Sala Sporturilor „Horia Demian”, Splaiul Independentei nr. 6, între orele 08:30-13.00, în cadrul  programului „O șansă pentru viață”. Sângele donat cu această ocazie va  fi utilizat în spitalele din regiune pentru salvarea pacienților supuși  unor intervenții chirurgicale sau a celor care necesită preparate  sanguine.

Această sesiune, prin sângele recoltat, oferă o șansă în plus  pacienților din spitale și ajută persoanele ocupate, dar interesate să  contribuie la salvarea de vieți omenești. Astfel, potențialii donatori  au acces la un proces de donare rapid și comod realizat într-un autobuz  special compartimentat și dotat.

Clujenii care îndeplinesc condițiile minime pentru a dona sunt așteptați  să doneze sânge benevol (fără bonuri valorice) în cadrul unității mobile  „O șansă pentru viață” – un autobuz special compartimentat și dotat  pentru a asigura circuitul necesar pe care trebuie să îl parcurgă un  donator de sânge.

Donarea de sânge trebuie să fie un proces sigur atât pentru donator, cât  și pentru primitor, de aceea persoana care donează trebuie să fie  sănătoasă și să îndeplinească următoarele condiții:
•    să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 60 ani
•    greutate 50 – 100 kg femeile și 60 – 100 kg bărbații
•    să nu fi suferit în ultimele luni intervenții stomatologice sau
chirurgicale
•    să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC,  sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de  inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii,
•    femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada  menstruală.

Înainte de donare, se recomandă consumarea unei căni cu ceai sau cafea,  un mic dejun normal (sandwich, legume, fructe, fără multe proteine și  grăsimi). Nu se fumează înainte și după donare cu o oră. În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea  organismului crește, iar riscurile de paralizie și de accident vascular  se reduc cu aproximativ 30%.
Mai multe informații despre donarea de sânge sunt disponibile pe pagina  www.pentruviata.com

Oferă o șansă pentru viață! Donează sânge!
***

“O șansă pentru viață” este cel mai amplu program național de donare de  sânge derulat până în prezent în România. Programul derulat de Asociația  React și Fundația Vodafone România, a fost lansat în mai 2008 cu scopul  de a îmbunătăți sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în  cadrul acestuia au fost recoltați mai mult de 66.000 de litri de sânge  care au salvat peste 200.000 de vieți.

Asociația React este o organizație neguvernamentală ce participă  semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități  prospere: sănătate, educație, economie socială și dezvoltare comunitară. Implementăm proiecte integrate, care produc schimbări majore în viața  oamenilor prin sprijin competent și implicare activă. În cei nouă ani de  la înființare, am contribuit la schimbarea vieții unui număr de aproximativ 170.000 de români și am salvat peste 200.000 de vieți  omenești. Suntem printre cele mai premiate organizații neguvernamentale  din România, cu 14 premii de excelență naționale și internaționale.  React are filiale în 5 orașe din țară și o echipă de 50 de angajați și peste 200 de voluntari.

www.asociatiareact.ro

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste  848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale,  având ca beneficiari  copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate
fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a  investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non  profit partenere.

Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe  www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone,  http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală  românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de  operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

Articole Noi