O familie nevoiașă din Cluj și-a văzut casa ridicată de voluntari într-o săptămână

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

casa HFH Cluj in lucruMiercuri, 15 octombrie, familia Gașpar a mulțumit voluntarilor clujeni și echipei Habitat for Humanity Cluj pentru minunea de a-și vedea viitoarea locuință ridicată în cadrul evenimentului de închidere Cluj Build 2014. Locuința a fost construită cu ajutorul a peste 100 de voluntari locali care au participat la săptămâna de construcție accelerată organizată de Habitat for Humanity Cluj.

Familia Gașpar a locuit cu părinții soției, șapte persoane în apartament, iar ulterior s-au mutat într-o singură cameră din apartamentul mamei soțului, Zoltan Gașpar.  Soții Gașpar au visat dintotdeauna să aibă o locuință a lor, chiar dacă opțiunile le erau limitate, neavând venituri suficiente pentru un credit la bancă. Faptul că au fost selectați ca familie parteneră Habitat for Humanity Cluj a fost un vis devenit realitate pentru ei.

„Știam cum va trebui să arate casa la final, dar să vezi cu ochii tăi cum se ridică casa și cât e de mare față de ce am avut înainte ne bucură enorm. Suntem bucuroși că avem ocazia să lucrăm alături de voluntari așa de harnici și le mulțumim pentru toate eforturile lor”, povestește Erszebet Gașpar.

Familia a participat în săptămâna 29 septembrie – 4 octombrie la Cluj Build, evenimentul de construcție accelerată Habitat for Humanity Cluj în care s-au implicat voluntarii echipei SDL. În fiecare zi, câte o echipă de aprox. 20 de persoane au participat la ridicarea casei de la fundație până la acoperiș. Ei au montat pereții și structura acoperișului, au pus plăci de OSB și polistiren pe pereții exteriori și au izolat pe interior cu vată minerală.

„Pentru prima dată, am ținut în mână un aparat care se cheamă pendular; trebuie ținut să nu vibreze, trebuie să te uiți pe unde tai cu el, să rămână tăietura dreaptă și nu ai foarte mult ghidaj. Asta mi s-a părut cel mai calificat lucru pe care l-am făcut. Mi se pare o realizare mare, să vezi casa făcută într-o săptămână și să ai sentimentul că vrei să pui mâna și că ceea ce faci ajută”, povestește Speranța Chiș, voluntar SDL.

„Este o mare onoare pentru noi să vedem cum voluntarii SDL și-au rupt din timpul lor la serviciu sau din timpul liber pentru a participa la Cluj Build și pentru a se dedica misiunii de a oferi unei familii în nevoie șansa de a locui decent. Implicarea lor ne motivează să fim și mai dedicați proiectelor noastre și dorim să încurajăm cât mai mulți clujeni să participe ca voluntar la construcția caselor Habitat for Humanity Cluj!” declară Horea Jurcan, manager de construcții Habitat for Humanity Cluj.

echipa SDL participanti la Cluj BuildLocuința ridicată cu ajutorul voluntarilor SDL și a finanțării primite de SDL Foundation face parte din cea de-a șaptea comunitate Habitat for Humanity Cluj din Jucu, unde asociația va ridica 15 locuințe până în iunie 2015.

„Prin sprijinul financiar al SDL Foundation, echipa SDL din Cluj a putut să se implice în mod activ în proiectul Cluj Build. Peste 100 de colegi au muncit voluntar pe șantier, indiferent de starea vremii, cu un entuziasm și energie mult peste așteptări.Lucrând cot la cot cu Zoli și Erzsi, beneficiarii casei, echipa noastră a primit o lecție de viață: împreună putem face ca visurile să devină realitate. Posibilitatea echipei de a vedea că munca lor contează și schimbă mentalități, că ei pot să construiască visul unei familii de a avea propriul cămin le-a dat o motivație extraordinară și i-a făcut să acționeze în fiecare zi mândri de realizările lor și de echipa din care fac parte”, declară Adrian Gocan, manager SDL Cluj.

Articole Noi