Nu se va mai putea naviga pe lacurile Tarnița și Beliș.

evomag.ro%20

tarnita 2Veste bună! După mai bine de 10 luni de la apelul a șase parlamentari din Cluj nu va mai fi permisă navigația pe lacurile Tarnița și Beliș. 

Guvernul a aprobat hotărârea pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României.

„Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri, cu excepția ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și a celor propulsate cu motoare electrice. În ceea ce privește activitatea de supraveghere şi control, aceasta se organizează de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române” a anunțat ministrul transporturilor.

Mulțumim presei și societății civile pentru susținerea unei cauze juste, pentru un lac curat, pentru sport și sănătate. Le mulțumesc și fostului prefect, dl. Ioan Aurel Cherecheș și fostului subprefect, dl. Alin Danci, pentru că au avut curajul și onestitatea să se implice în această speță, a spus deputatul PSD, Horia Nasra.