Nu Ma Uita: sase artisti si o colectie inedita, cu puternice accente de neconventional

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

poza_4Săptămâna trecută, în cadrul unui mic dejun în cerc restrâns la 360 HUB, București, șase artiști clujeni, care și-au concentrat talentul creativ în jurul marelui geniu Constantin Brâncuși, au povestit despre experiența lor de a crea, în premieră, o colecție interdisciplinară inedită, unicat în România.

Cei șase artiști: Genoveva Hossu – decorator, Andreea Radu – pictor, Daniela Maier – arhitect, Ioan Sumedre Jr. – ceramist, Lucian Broscățean – fashion designer și Chef Adi Hădean au vorbit despre ce a însemnat acest proiect experimental pentru ei și ce semnificație poartă obiectele realizate în cadrul colecției care antrenează mai multe domenii: design interior, design de produs, design vestimentar, pictură și artă culinară.

Genoveva Hossu, care e și inițiatoarea acestui proiect, a dat startul întrunirii, mulțumind tuturor celor prezenți pentru deschiderea și dragul cu care s-au alăturat acestei inițiative. A vorbit despre admirația pe care i-o poartă lui Brâncuși de-a lungul celor 10 ani în care pasiunea pentru frumos i-a purtat pașii spre design interior, despre ideea și scopul experimentului, dar și despre provocările întâlnite pe parcurs:

Inspirându-ne din Brâncuși, ne-am dorit să-i aducem un tribut, și am încercat, fiecare, să transpunem în realitate o iubire și-un dialog imaginar între El, geniul, și muza sa, Madame Pogany.

[…] Nu Mă Uita e un manifest deschis, adus creativității pur și simplu, fără nicio presiune din exterior: nici cea a materialului, nici, mai ales, a societății. E doar despre creativitate și iubire pentru ceea ce facem și pentru ceea ce avem fiecare sădit în sufletul nostru.

[…] Recunosc că ne-am asumat un exercițiu foarte complex și a fost o adevărată provocare pentru noi să îmbinăm domenii atât de diverse, dar, privind acum în jurul meu, înțeleg că a meritat tot efortul.“

poza_3Chef Adi Hădean, care a încheiat șirul de discursuri ale celorlalți artiști implicați în proiect, a dezvăluit, după un scurt suspans, ce surpriză gastronomică de inspirație brâncușiană pregătește pentru lansarea colecției prototip “Nu Mă Uita” la Romanian Design Week. “Prăjitura e încă la cuptor, se coace.”, râde Adi, dar, în dimineața zilei de 16 mai, în cadrul expoziției centrale de la Hanul Gabroveni, va prezenta o prăjitură Pavlova, al cărei aspect amintește de textura pietrei cu care prefera să lucreze marele sculptor.

În general, toate obiectele colecției, confecționate din materiale neconvenționale, reprezintă viziuni diferite ale autorilor asupra aceluiași dialog imaginar între Brâncuși și Madame Pogany: de la canapeaua de rumeguș, dormitorul Pogany, scaunul-fotoliu pictat manual și corpurile de iluminat, până la piesele vestimentare de inspirație sculpturală, farfuriile pe perete și masa de gheață din centrul spațiului “Nu Mă Uita”.

poza_1Întreaga expoziție poate fi vizitată în perioada 15-24 mai, între orele 10:00-19:00, în cadrul 360 HUB. Tot în aceeași perioadă, o colecție prototip va fi expusă la Hanul Gabroveni, în cadrul expoziției centrale de la Romanian Design Week, unde vor fi prezentate doar o parte dintre obiectele create.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj