Noul Serviciu de îngrijire la domiciliu aprobat de Consiliul Local Cluj-Napoca

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

centrul de vârstnici nr.1Noul Serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, proiect propus de primarul Emil Boc, a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca.

Scopul primariei este de a asigura servicii de îngrijire și asistență medicală și de a oferi suportul moral și emoțional necesar pentru persoanele vârstnice aflate în situații de risc social – bătrâni singuri, bolnavi, persoane care ies din spital și nu au aparținători care să le poată asigura aceste servicii, bătrâni a căror copii nu sunt în țară. Acest compartiment va include 30 de îngrijitori la domiciliu, la care se adaugă personal de specialitate – medic geriatru, asistenți sociali, psiholog și asistenți medicali.

Până în prezent, Primăria Cluj-Napoca prin Direcția de Asistență Socială și Medicală a oferit sprijin financiar ONG-urilor care acordau persoanelor vârstnice din municipiu servicii de îngrijire la domiciliu. În 2015, 225 de persoane au beneficiat de serviciile acestor organizații non- guvernamentale.

serviciu varstnici 1În acest an, prin Direcția de Asistență Socială și Medicală și cu ajutorul asociațiilor de proprietari din oraș, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a inițiat o campanie de identificare a persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor. Având în vedere numărul tot mai mare al celor aflați în aceste situații, Primarul Emil Boc a decis înființarea acestui nou serviciu, care să completeze activitatea desfășurată de ONG-uri.

În perioada următoare va avea loc o dezbatere publică cu privire la metodologia de accesare a serviciilor, tarifele pentru servicii sociale și socio-medicale și contribuția beneficiarilor în funcție de veniturile acestora. Astfel, persoanele care au venituri sub 710 lei/membru de familie beneficiază gratuit de aceste servicii. Pentru celelalte categorii, se va stabili o contribuție rezultată în urma dezbaterii publice și aprobată prin Hotărâre de Consiliu Local.

centrul de zi pentru vârstniciÎn paralel, Direcția de Asistență Socială va demara procedurile legale privind angajarea personalului de specialitate din cadrul noului compartiment. Noul Serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice va deveni funcțional din toamna acestui an și va reuni cele două Centre de zi pentru persoane vârstnice, precum și cele 8 cluburi ale pensionarilor, înființate și gestionate de Primăria Cluj-Napoca.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj