Noul Preşedinte al României, Klaus Iohannis a făcut câteva solicitări Guvernului. Vezi ce a răspuns Premierul

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

klaus iohannisÎn urma voturilor exprimate de românii din ţară dar şi din Diaspora, Kalus Iohannis este noul Preşedinte al României. Acesta a făcut câteva solicitări Guvernului în prima zi de după alegeri, iar puţin mai târziu, Victor Ponta a şi oferit câteva răspunsuri.

În declaraţia sa, Kalus Iohannis a spus în primul rând că nu doreşte ca situţia din Diaspora să se mai repete.

„Rog Parlamentul să ia în discuție solicitările primite din partea Justiției și să le încuviințeze pe toate. Rog partidele să înceapă urgent discuția pe tema votului electronic și prin corespondență. Nu vreau să se mai întâmple vreodată ceea ce s-a întâmplat în Diaspora”, a spus Iohannis adăugând că cei vinovaţi trebuie să plătească cu funcţia.

Ca răspuns în cadrul declaraţiei sale, Premierul a spus:

„Îl felicit din nou pe Klaus Iohannis. Este un preşedinte legitim şi sunt convins că va face tot ceea ce ţine de domnia sa pentru a face bine României. Din acest punct de vedere, România a dovedit încă o dată că are o democraţie consolidată. Îmi exprim şi eu dorinţa de dialog cu noul Preşdedinte al României şi să încercăm să facem bine pentru cetăţeni. România are nevoie  de o nouă legislaţie.  Dacă va exista un acord vreau să facem o comisie parlamentară în care împreună cu reprezentanţii statului, ai organizaţiilor neguvernamentale ale românilor din Diaspora, ale noului Preşedinte şi la  începutul anului 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea tuturor românilor la vot din ţară şi din Diaspora”.

Klaus Iohannis a readus în discuţie Legea amnistiei şi graţierii cerând din nou, ca aceasta să fie picată în Parlament.

Legat de acest subiect, Victor Ponta a spus:

„Primul mesaj care trebuie să îl dăm este chiar mâine în Camera Deputaţilor. Am vorbit şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Zgonea, cu liderul grupului parlamentar şi aşa cum am spus săptămâna trecută în dezbaterea pe care am avut-o cu domnul Iohannis, mâine toţi cei de la PSD şi din coaliţie, vom vota pentru respingerea Legii aministiei şi graţierii,  bineînţeles pentru încuviinţarea cererilor justiţiei”.

Noul Preşedinte al României, Klaus Iohannis a mai cerut şi informaţii despre noul buget al ţării despre care Premierul a spus că: „va fi aprobat curând, cota unică nu va fi schimbată,  nu vor creşte taxele ci dimpotrivă şi vreau ca cetăţenii să fie siguri de asta”.

Ponta a mai adăugat în declaraţia sa că alături de echipă îşi va face treaba în continuare.

„Atât timp cât am sprijinul coaliţiei parlamentare sunt hotărât să rămân în funcţia de Prim Ministru, să rămânem până la alegerile din 2016 şi să ducem la îndeplinire programul pentru care am fost ales”.

Sursa foto: www.facebook.com

 

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj