NABUCCO – repetiție deschisă publicului Sâmbătă, 7 mai 2016, ora 12:00

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Nabucco_repetitieOpera Națională Română din Cluj-Napoca a redevenit de curând membru al asociațieiOpera Europa, ce reunește cele mai importante teatre de operă și festivaluri de profil din Europa. La sfârșitul acestei săptămâni, instituția noastră se alătură teatrelor lirice ce sărbătoresc „Zilele Europene ale Operei”, sub genericul „Theatre of the World” („Teatrul lumii”) și invită publicul la o repetiție a operei „Nabucco” de Giuseppe Verdi. Anul acesta marcăm a X-a ediție a „Zilelor Europene ale Operei”, la care participă 90 de teatre și companii profesioniste de operă, din 24 de țări.

Primul „Forum European al Operei” a avut loc la Paris în anul 2007 și a reunit peste 600 de participanţi – aproximativ 400 de profesionişti din domeniu, 50 de artişti, 70 de iubitori şi prieteni ai acestui gen muzical şi peste 100 de tineri delegaţi. Dar pentru ca această reuniune majoră să aibă ecou dincolo de graniţele Parisului și pentru a celebra în același timp 400 de ani de la compunerea primei opere, au fost create Zilele Europene ale Operei, încurajând companiile de profil din Europa să îşi deschidă porţile şi să primească un public divers în cadrul unor activităţi speciale. Cu peste 100 de teatre de operă participante, evenimentul a înregistrat un mare succes în rândul publicului. În fiecare an, o temă special aleasă oferă o nouă abordare şi noi unghiuri de inspiraţie, la această a X-a ediţie tema fiind „Teatrul Lumii”.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită pe toți iubitorii muzicii de operă, dar și pe cei care nu au pășit până acum în sala de spectacol, la o repetiție deschisă publicului, ce va avea loc sâmbătă, 7 mai 2016, ora 12:00. Am ales pentru această primă și emoționantă întâlnire cu publicul opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi, care se repetă în această perioadă pe scena clujeană, în așteptarea premierei din 29 mai. Vom avea cu toții ocazia să vedem cum se desfășoară o repetiție de regie, cu acompaniament de pian, la care vor participa soliștii și corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Repetiția va fi condusă de doamna Ina Hudea, regizorul spectacolului și va dura aproximativ o oră.

Un studiu de public realizat în Europa în ultimii ani a arătat că 60% dintre participanți au intrat pentru prima dată într-un teatru de operă în cadrul diverselor activități ocazionate de Zilele Europene ale Operei, iar cifra de peste un milion de participanți în decursul anilor demonstrează interesul foarte mare pentru acest eveniment.

 Link-ul următor vă va oferi lista teatrelor și companiilor participante în anul 2016:http://www.operadays.eu/fr/participants.

Vă așteptăm cu bucurie și entuziasm!

* Zilele Europene ale Operei (European Opera Days / operadays.eu) sunt o iniţiativă comună a organizațiilor Opera Europa şi RESEO, în colaborare cu United States of Opera – Benelux, Opera XXI – Spania, Réunion des Opéras de France, NOCC – Marea Britanie, OperaNorge – Norvegia şi AMT – Rusia.

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj