26 de cetățeni străini depistați la muncă ilegală în Cluj. Sunt obligați să părăsească România.

Muncă ilegală la Cluj: 26 de cetățeni străini desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale în Cluj. Sunt obligați să părăsească teritoriul României.

Poliţiştii de imigrări din Cluj au efectuat activităţi de verificare. În urma acestora, au depistat 26 de cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale pe raza județului.

Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile.

Muncă ilegală la Cluj: 26 de cetățeni străini depistați.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în această săptămână, o acțiune.

Aceasta, a fost realizată în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” din Cluj-Napoca.

S-a efectuat pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost identificați în situații ilegale 26 de cetățeni străini.

Aceștia sunt cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, toți bărbați, 17 din Bagladesh și 9 din Nepal.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că o parte din cetățenii străini identificați dețineau pașapoarte cu vize de muncă.

Cealaltă parte dețineau permise de ședere în scop de angajare în muncă obținute în baza unor avize de angajare la anumite societăți de pe teritoriul României.

Aceștia desfășurau activități lucrative în incinta punctului de lucru al unei societăți de pe raza județului Cluj, pentru o altă societate care nu a obținut în prealabil avize de angajare pentru străinii în cauză și nici nu a încheiat contracte individuale de muncă cu aceștia.

Decizii de returnare au fost emise în urma verificărilor.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării vizelor sau a dreptului de ședere, după caz și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014.

Mai exact, privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.


Contăm pe respectul cetăţenilor faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice problemă legată de aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0264 – 555656 sau utilizând căsuţa serviciului poştal electronic cj.igi@mai.gov.ro .

De asemenea, invităm cetăţenii străini şi europeni să viziteze pagina web a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro .

Prin intermediul acesteia au posibilitatea să se informeze (inclusiv în limba engleză) cu privire la:

prevederile legale,

documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România,

precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România.

De asemenea, pot utiliza aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro .

Citește mai multe din „Social”.

Articole Noi