Multiplu nominalizat la Nobel pentru literatură, Antonio Lobo Antunes a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

doctor honoris causa loboScriitorul portughez, Antonio Lobo Antunes a fost distins astăzi, cu titlul de Doctor Honoris Causa oferit de Universitatea Babeş Bolyai. Antonio Lobo Antunes s-a născut în 1942 la Lisabona şi a fost  nominalizat la Premiul Nobel în literatură de mai multe ori.

După ce a primit onorabilul titlu cu care acesta era deja obişnuit şi asta pentru că a mai fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa şi de alte universităţi internaţionale de  prestigiu, scriitorul portughez le-a povestit celor prezenţi cum a aflat despre România.

„Mi s-a povestit despre o Românie cu un sentiment de durere”

Antonio Lobo Antunes a studiat la Facultatea de Medicină a universităţii din Portugalia specializându-se în psihiatrie. De altfel acesta a fost numit „medic de suflete”, însă de la vârsta de 37 de ani a debutat în proză publicând în 1979 două romane: “Memorie de elefant” şi “La dracu-n praznic”.

Cei care doresc să îl întâlnească pe scriitorul portughez trebuie să ştie că îl vor găsi mâine la Facultatea de Litere din cadrul UBB de la ora 12.00 unde va avea loc un dialog în faţa publicului, între António Lobo Antunes şi scriitorul Dinu Flămând, conversaţia bazându-se pe opera scriitorului portughez. Cu această ocazie va avea loc şi o sesiune de autografe.

doctor honoris causa lobo 1Tot marţi, 7 octombrie 2014, începând cu ora 18.30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca va avea loc deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania.

După ora 20,00 va avea loc lansarea volumului Inima inimii de António Lobo Antunes, Editura Humanitas Fiction, Colecția „Raftul Denisei”.

Articole Noi