Monica Iacob Ridzi, CONDAMNATĂ DEFINITIV la 5 ani de închisoare cu executare. Surse: Ridzi S-A PREDAT la Poliţia judeţeană Cluj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

monica iacob ridzi mediafaxFostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, luni, de ICCJ, la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă tot de 5 ani. Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că Ridzi s-a predat, luni după-amiază, la Poliţia judeţeană Cluj.

UPDATE 18:04 – Monica Iacob Ridzi s-a predat la Poliţia judeţeană Cluj

Monica Iacob Ridzi, condamnată definitiv, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare, s-a predat, luni după-amiază, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

După pronunţarea deciziei de condamnare, mandatul de executare a pedepsei pentru Ridzi a ajuns la Poliţie în Petroşani, unde aceasta îşi are domiciliul.

Mandatul pentru Elena Vârsta, care are de executat tot cinci ani de închisoare, a ajuns la Poliţia Capitalei.

UPDATE 17:41 – Monica Iacob Ridzi s-a predat la Poliţie – surse

Monica Iacob Ridzi, condamnată definitiv, de instanţa supremă, la cinci ani de închisoare, s-a predat, luni după-amiază, la Poliţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Şeful Poliţiei Petroşani: Aşteptăm comunicarea de la ICCJ pentru a putea merge la locuinţa lui Ridzi

Titel Brăgaru, şeful Poliţiei Petroşani, localitatea de domiciliu a Monicăi Iacob Ridzi, afirmă că poliţiştii aşteaptă comunicarea scrisă de la ICCJ privind condamnarea fostului ministru pentru a putea merge la locuinţa acesteia, surse locale afirmând că Ridzi s-ar afla la Petroşani.

„Aşteptăm comunicarea de la ICCJ şi atunci vom aplica prevederile legale. Până atunci nu acţionăm în niciun fel”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Titel Brăgaru, comandantul Poliţiei Petroşani.

Potrivit sursei citate, numai după ce există o comunicare scrisă poliţiştii se pot deplasa la adresa de domiciliu a Monicăi Iacob Ridzi, pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, în cazul în care fostul ministru nu se predă.

Monica Iacob Ridzi şi soţul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, care este primarul municipiului Petroşani, locuiesc într-un apartament situat în partea de nord a oraşului. Surse locale spun însă că Monica Iacob Ridzi, care este deputat UNPR, locuieşte mai mult în Bucureşti, unde unul dintre cei doi copii ai familiei urmează un tratament. Aceleaşi surse spun că luni Monica Iacob Ridzi s-ar afla la Petroşani.

Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a condamnat-o pe fosta consilieră a lui Ridzi, Ioana Elena Vârsta, la cinci ani de închisoare cu executare, tot pentru abuz în serviciu. Instanţa a menţinut astfel pedeapsa dispusă, în 27 ianuarie 2014, de instanţa supremă.

Pedeapsă cu executare a primit şi George Răzvan Nica Udangiu, asociat şi administrator la SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL, acesta fiind condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi doi ani interzicerea unor drepturi.

Paul Diaconu, fost director al Direcţiei Generale Economice şi Resurse Umane din MTS, în perioada martie – septembrie 2009, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, după ce judecătorii au constatat că acesta şi-a plătit partea de prejudiciu. La fondul dosarului, Diaconu primise o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu executare.

„Constată că inculpatul Diaconu Paul a achitat suma de 23.000 lei  din prejudiciul cauzat părţii civile Ministerul Tineretului şi Sportului conform ordinelor de plată, suma fiind achitată în contul Trezoreriei sectorului 6 Bucureşti”, conform deciziei Completului de cinci judecători al instanţei supreme.

Pedepse cu suspendare au primit şi alţi şase foşti angajaţi ai Ministerului, aceştia rămânând cu pedepsele dispuse la judecarea în fond a cauzei. Astfel, Marius Mihail Mărcuţă, consilier în cadrul Direcţiei Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne (decembrie 2008 – mai 2009), a fost condamnat la trei ani cu suspendare şi doi ani de interzicere a unor drepturi.

Florin Cătălin Mircea, consilier I A în cadrul Direcţiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 – ianuarie 2010), a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi doi ani de interzicere a unor drepturi. Pedeapsa lui Mărcuţă are un termen de încercare de şase ani.

Octavian Petru Dragomir, director al Direcţiei Buget Contabilitate (decembrie 2008 – ianuarie 2010), a primit trei ani cu suspendare, pedeapsa având un termen de încercare de şase ani.

Claudia Radu, director general al Direcţiei Generale Programe, Proiecte şi Centre pentru Tineret (21 aprilie 2009 – ianuarie 2010), a fost condamnată, cu suspendare, la doi ani şi jumătate plus doi ani de interzicere a unor drepturi, având un termen de încercare de patru ani şi jumătate.

În cazul lui Dan Petre Toia, director al Direcţiei Investiţii, Achiziţii Publice şi Servicii Interne (16 martie 2009- 5 mai 2009), instanţa a stabilit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, termenul de încercare fiind de şase ani.

Citeşte continuarea pe Mediafax

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj