Modernizarea DJ 105T Berindu – Săliștea Veche: un nou pas pentru mini-centura ocolitoare a Clujului.

Modernizarea DJ 105T Berindu – Săliștea Veche este, în fapt, un nou pas înainte pentru mini-centura ocolitoare a Clujului.

Consiliul Județean a emis certificatul de urbanism pentru modernizarea drumului județean 105T Berindu – Săliștea Veche.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a semnat și emis certificatul.

Certificatul de urbanism este necesar pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 105T Berindu – Săliștea Veche.

Acesta este cuprins între pozițiile kilometrice 14+447 (Săliștea Veche) și 19+470 (Berindu), DJ 105T străbate comunele Chinteni și Sânpaul.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

„Odată reabilitat, acest drum județean va putea fi folosit ca o veritabilă centură ocolitoare a zonei metropolitane Cluj.

Prin modernizarea acestuia vom asigura, practic, o rută alternativă importantă care va evita traficul rutier, adeseori extrem de aglomerat, de pe drumul național DN 1F Baciu – Sânpaul – Topa Mică – limită cu județul Sălaj.”

Ce presupune modernizarea DJ 105T Berindu – Săliștea Veche?

Sectorul vizat are o lungime de peste cinci kilometri și face legătura între alte două sectoare situate pe acest drum județean.

De fapt, acestea au făcut deja obiectul unor investiții ale Consiliului Județean, finanțate din fonduri europene.

Mai exact, sectoarele Popești – Corușu – Săliștea Nouă – Săliștea Veche și Berindu – DN 1F.

Urmează etapa obținerii avizelor și autorizațiilor de construire, precum și demararea licitației de execuție a lucrărilor.

Lucrările de modernizare și reabilitare a acestui sector de drum vor fi finanțate prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Citește mai multe din „Administrație”.

Articole Noi