Ministrul Sănătății răspunde cererii CJ Cluj: Spitalul Regional de Urgențe Cluj va fi construit de minister

Sursă Foto: www.facebook.com/pg/Ministerul-Sănătăţii-România
Sursă Foto: www.facebook.com/pg/Ministerul-Sănătăţii-România

Consiliul Județean Cluj și-a manifestat în cursul săptămânii trecute dorința de a prelua construcția Spitalului Regional de Urgențe de la Cluj. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a oferit un răspuns solicitării CJ Cluj spunând că spitalul va fi făcut de către minister.  

Membrii PNL Cluj au inițiat în ultimele zile o campanie de strângere semnături pentru realizarea Spitalului Regional de Urgențe imediat după ce Președintele Consiliului Județean Cluj a solicitat preluarea construirii acestui mare proiect. Aflat la Bistrița în cursul zilei de astăzi, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a oferit un răspuns solicitării lui Alin Tișe spunând că ar fi mai bine să se preocupe de Spitalul de Pediatrie de Cluj pentru că are niște „referințe nu tocmai plăcute”.

Sorina Pintea a mai spus că Spitalul Regional de Urgență atât cel de Cluj cât și celelalte două vor fi construite de către Ministerul Sănătății cu fonduri de la Banca Mondială. Mai mult mult, ministrul a dat asigurări că proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Cluj nu este în fază de intenție, dar că în luna februarie după ce Sorina pintea a preluat Ministerul Sănătății nu era clară situația terenului pe care va fi construit spitalul și spune ea, a întâmpinat dificultăți în relația cu cei de la Cluj.

Ministrul Sănătății a mai spus că studiul de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgență este finalizat și că în decembrie vor fi depuse la Bruxelles cererile de finanțare pentru toate cele trei spitale: De la Cluj, Iași și Craiova.

Citește și:

Articole Noi