Mihai Seplecan: Încă 5,8 milioane fonduri europene aruncate la canal la Cluj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

seplecanConsilierul judeţean Mihai Seplecan se arată nemulţumit de situaţia proiectelor pe fonduri europene. Acesta a adus spre exemplificare câteva proiecte ratate de la nivelul judeţului. 

Victor Ponta se laudă cu nemaipomenita absorție a fondurilor europene petrecută în timpul mandatelor sale în care (și sunt 3 ani deja) totuși nu s-a contractat construirea nici măcar a unui milimetru de autostradă în plus. Nu știu ale cui laude și le însușește premierul de data aceasta, pentru că, din “hărnicia” guvernelor lui, finalul acestui an ne va prinde mai săraci cu 7 miliarde de euro – bani pe care nimeni nu a reușit să-i atragă.  Dacă vă întrebați  de ce România va fi mai săracă cu acești bani la sfârșitul acestui an, un răspuns ar fi că de ei s-a ocupat Eugen Orlando Teodorovici, iar viziunea acestuia nu trece de impozitarea ospătarilor.

Lăsând gluma la o parte, din cauza indolenței cu care s-au tratat cererile de finanțare din fonduri europene, multe comunități locale au pierdut bani frumoși. Clujul deține un record trist în acest sens – dar azi nu vreau să vorbesc despre Proiectul de Transport Intermodal și nici despre ratarea Parcului Industrial Tetarom IV, ci despre cum indolența unor funcționari din ministerele lui Ponta i-a făcut praf investițiile pe fonduri europene în canalizarea menajeră din satele Bonțida și Răscruci, aparținând de comuna Bonțida, județul Cluj.

Pe scurt, prin Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice nr 688/07.05.2014, a fost aprobată  investiția  pentru  lucrările “Înființare  Rețea  de  canalizare  menajeră  în  satul Bonțida  (parțial), comuna  Bonțida,  județul  Cluj” și  “Înființare  rețea  de canalizare menajeră în localitatea Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj”. Licitația  a fost făcută de  către  Ministerul  Mediului  în  luna  august 2014  (două  luni  mai  târziu).  Că  tot  era  an electoral și Victor Viorel Ponta intrase în febra alegerilor pe care urma să le piardă, Raportul procedurii  de  licitație  s-a  dat  numai  după  turul  II  al alegerilor  din  noiembrie  2014. Documentația contractului a fost verificată pentru aprobare la  ,,Compartimentul de control Financiar,, din cadrul Ministerului Finanțelor. Verificate, răsverificate și iar purecate, în așa hal  că,  numai  în  luna  februarie 2015,  persoana  responsabilă  cu  lucrarea  a  pus  viza  de conformitate.

Așa de cu talent și de eficient s-a mișcat lanțul birocratic încât, cei de la firma care a câștigat licitația în august 2014 le-a zis beneficiarilor: “mulțam fain de bani, dar nu mai pot realiza lucrarea la timp”. Așa că s-au mai pierdut cam 5,8 milioane de euro (cu TVA inclus). Care, bănuiesc, sunt trecuți la atragere victorioa să de fonduri prin scriptele cu care se laudă degeaba Premierul Victor Ponta, a spus Mihai Seplecan printr-un comunicat de presă.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj