Marco Tempestini va lua startul în Baja Aragon

marco tempestini

  • Marco Tempestini va concura pe un Isuzu D-Max

  • Baja Aragon este etapă în Cupa Mondială de Cross Country

  • Peste 200 de echipaje la start la toate clasele, dintre care 77 la clasa auto

Marco Tempestini va lua startul, pentru a doua oară în acest sezon, la o etapă de rally raid. În acest weekend, pilotul Napoca Rally Academy va concura alături de Toni Guido, pe un Isuzu D-Max, în Baja Aragon.

Programată în perioada 24 – 26 iulie, Baja Aragon se anunță a fi una dintre cele mai disputate etape din Campionatul Mondial de Cross Country. Pe lista de start se află peste 200 de echipaje la toate clasele, iar la clasa auto sunt prezente și o parte din echipele care se pregătesc pentru Dakar 2016, inclusiv fostul pilot de raliuri Mikko Hirvonen care va concura în celebrul raliu anul viitor.

“Încă nu am luat o decizie în ceea ce privește viitorul meu sportiv, dar îmi este din ce în ce mai greu să particip la etapele din CNR în condițiile în care trebuie să gestionez cariera lui Simone, dar și compania mea. Astfel, sunt în căutarea unei noi provocări, iar Baja Aragon poate fi parte a unui proiect viitor pentru Napoca Rally Academy”, a spus Marco Tempestini.

Marco Tempestini și Toni Guido vor lua startul la Baja Aragon cu un Isuzu D-Max, cu motor BMW de 3.0 litri biturbo, cu care au debutat la Baja Almanzora. Marco Tempestini a mai luat startul aici în 2003 și 2004 când a terminat pe locurile 4, respectiv 5 la general.

“Amintirile și rezultatele de aici sunt foarte frumoase, dar acum nici nu visez la o clasare în top 10 ținând cont de lista de start. Vor fi la start o armadă de Mini-uri, Toyota și Hummer, echipe care se pregătesc pentru Dakar și care sunt extrem de competitive. Prologul de vineri va fi foarte important pentru poziția la start și sper să începem cu dreptul această cursă. Sunt sigur că 700 kilometri de probă specială pe un macadam rapid înseamnă o distracție pe cinste”, a spus Marco Tempestini.

Baja Aragon începe vineri seara cu Prologul pe o distanță de 7,8 km care va stabili și ordinea de start. Sâmbătă sunt programate două probe speciale  cu o lungime de peste 160 km și 310 km, iar duminică piloții vor mai parcurge încă o specială de aproape 200 km.

Articole Noi