Lucian Ban în concert cu saxofonistul Abraham Burton!

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

EP1C6647 by C.LaziaPianistul Lucian Ban concertează, marți, 29 mai, ora 20.30, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj, alături de saxofonistul Abraham Burton.

Un duet unic, intitulat Blacksalt, care amestecă jazz-ul si improvizația cu influențe de muzică tradițională din Transilvania și Belize, într-un concept și sound cu totul originale. Abraham Burton spune despre colaborarea cu Lucian Ban: „Muzica lui este printre cele mai creative pe care le-am cântat vreodată. Are multă emoție și trăire, are și un ritm propriu interior, curge foarte bine, este foarte lirică.”

„Cei doi creează o muzică ce reinventează idiomul, un flux sonor ce coboară din marea tradiție a jazz ului, dar se îndreaptă creativ spre viitor. Ei reprezintă noul jazz în forma sa cea mai spectaculoasă” se scria în Jazz Inside Magazine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La rândul său, Lucian Ban consideră că: „Între mine și Abraham există o chimie muzicală și umană cu totul particulară. El este unul dintre cei mai mari cunoscători ai tradiției jazz-ului american și posedă un simț al melodiei uluitor, cu totul unic între muzicienii de jazz”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj