Liderii PRU de la Cluj aduc acuzaţii grave BEJ-ului: „Nu au verificat listele de susţinători”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

bogdan ungureanuPreşedintele PRU Cluj-Napoca, Bogdan Ungureanu susţine că la Biroul Electoral al Municipiului Cluj-Napoca lucrurile nu merg aşa cum ar trebui şi mai mult, s-ar părea conform celor spuse de el că reprezentanţii Biroului Electoral favorizează anumite partide politice. Nici la Floreşti lucrurile nu stau mai bine, candidatul acuză la rândul său că i-au fost anulate 260 de semnături de susţinere. 

La Cluj-Napoca a fost respinsă candidatura pentru funcţia de primar dar şi cea pentru Consiliu Local. Bogdan Ungureanu a contestat această hotărâre la Tribunalul Cluj, dar contestaţia a fost respinsă urmând a fi sesizată Curtea Constituţională privind neconstituţionalitatea art. 49 alin.2 din Legea 115/2015.

bogdan ungureanu facebook
Sursa foto: www.facebook.com

Am fost astăzi la biroul electoral nu au  admins reverificarea dosarelor şi au spus că vor da un răspuns în cursul zilei de astăzi să ne spună de ce nu vor reverifica dosarele şi domnii din comisie au spus că nu au verificat dosarele, că nu au verificat la nimeni nici măcar dacă data de  naştere sau adresa, seria din buletin sunt reale. Au spus că doar s-au uitat dacă ceva le-a creat suspiciuni. I-am întrebat  ce înseamnă suspiciuni şi mi-au răspuns că dacă vedeau aceeaşi semnătură de două ori. Am întrebat dacă au luat aleator măcar să verifice  cu o bază de date a evidenţei populaţiei şi au spus că nu au verificat nimic. Doar au numărat paginile şi au susţinut sau respins candidatura. Chiar i-am întrebat expres dacă au verificat să nu fie vreun susţinător pe şapte liste,  pentru că şi eu având o mie dacă semnau de două ori toţi aveam listă completă. Eram cu colegul meu acolo, a declarat Bogdan Ungureanu.

Acesta consideră că este neconstituţional articolul 49 alin.2 din Legea 115/2015.

Trebuie făcută o diferenţiere între mine şi ceilalţi care şi-au depus. Este  neconstituţional pentru un partid politic să se strângă semnături, ceilalţi care şi-au depus pe articolul 50 care  se referă la candidaţii independenţi dar eu am depus la articolul 49 care se referă  candidaţii unui partid politic.

Bogdan Ungureanu a mai spus că şi avocatul pe care l-a contractat l-a părăsit în ultimul moment pentru că ar fi avut alte preferinţe politice. El speră ca cei de la Curtea Constituţională să anuleze acest articol şi respectiv hotărârea biroului electoral, iar semnăturile pentru partidele politice să nu mai fie obligatorii astfel încât să poată candida fără semnăturile de susţinere.

Şi la Floreşti au fost probleme pentru că a fost respinsă candidatura de primar a lui Dan Mihail Nicolau care la rândul său aduce o acuzaţie destul de gravă biroului electoral al circumscripţiei 38 Floreşti:

dan nicolau
Sursa foto: www.facebook.com

„Partidul Romania Unita, filiala Judetului Cluj a formulat contestatie impotriva Hotararii nr.20/H/27.04.2016, prin care solicita Judecatoriei Cluj Napoca anularea deciziei de respingere a candidaturii Domnului Nicolau Dan Mihail pentru functia de primar al comunei Floresti, judetul Cluj deoarece s-a produs o interpretare excesiva si rea voitoare a articului 51, alineatul 1 din Legea 115/2015, prin care s-au anulat 260 de sustinatori ai candidatului nostru la functia de primar. Votul in Biroul Electoral al Circumscriptiei nr.38 Floresti a fost exprimat pentru respingere de catre reprezentantii in Biroul Electoral ai partidelor PNL,PSD,ALDE si UNPR. Pentru admiterea candidaturii Domnului Dan Mihail Nicolau au votat Presedintele Biroului Electoral, Vice-Presedintele biroului Electoral si reprezentantul UDMR in acest Birou Electoral. Nu formulam comentarii, deoarece votul exprima o evidenta. Dan Mihail Nicolau, Presedinte PRU Cluj„.

Ce spun articolele din Legea 115/2015 menţionate de cei doi? Întreaga Lege poate fi consultată AICI. PRU Cluj nu a depus candidaturi pentru Consiliul Judeţean Cluj. 

Art. 49
(1) Partidele politice, aliantele politice si aliantele electorale sau organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri pot propune cate o lista de candidati in fiecare circumscriptie electorala pentru consiliul local, pentru consiliul judetean si cate un candidat pentru functia de primar.
(2) Pentru fiecare candidat la functia de primar si lista de candidati pentru consiliul local si pentru consiliul judetean, partidele politice, aliantele politice, aliantele electorale si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale trebuie sa prezinte o lista de sustinatori, care trebuie sa cuprinda minimum 1% din numarul total al alegatorilor inscrisi in Registrul electoral si in listele electorale complementare din circumscriptia pentru care candideaza, dar nu mai putin de 100 in cazul comunelor, de 500 in cazul localitatilor urbane de rangul II si III si de 1.000 in cazul judetelor, municipiului Bucuresti, sectoarelor municipiului Bucuresti si localitatilor urbane de rangul I.

Art. 51
(1) Lista sustinatorilor trebuie sa cuprinda data alegerilor, numele si prenumele candidatului, functia pentru care candideaza, numele si prenumele sustinatorului, cetatenia, data nasterii, adresa, denumirea, seria si numarul actului de identitate, semnatura acestuia, precum si numele si prenumele persoanei care a intocmit-o. In cazul cetatenilor Uniunii Europene, la rubrica „Denumirea, seria si numarul actului de identitate” se inscriu denumirea, seria si numarul documentului eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrari. Persoana care a intocmit lista este obligata ca, impreuna cu aceasta, sa depuna o declaratie pe propria raspundere prin care sa ateste veridicitatea semnaturii sustinatorilor.
(2) Lista sustinatorilor constituie un act public, cu toate consecintele prevazute de lege.
(3) Sustinatorii pot fi numai cetateni romani sau cetateni ai Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul ori resedinta in circumscriptia electorala in cauza. Un sustinator poate sprijini mai multi candidati la functia de consilier local, consilier judetean si primar.
(4) Adeziunile sustinatorilor se dau pe propria raspundere.
(5) Lista de sustinatori se depune intr-un exemplar original si o copie, la biroul electoral al circumscriptiei electorale unde se depun propunerile de candidati.

În acest sens a fost cerut un punct de vedere şi din partea BEJ Cluj (Biroul Electoral Judeţean), pe care îl vom aduce la cunoştinţa cititorilor când ne va fi pus la dispoziţie. 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj