Klaus Iohannis dupa ce Citu si-a depus mandatul: „Rafuielile politice nu-si au rostul in actualul context!”.

iohannisPresedintele Romaniei, Klaus Iohannis a declarat in acesta seara ca va convoca partidele la discutii pentru desemnarea unui Premier si cere Parlamentului Romaniei ca saptamana viitoare sa fie votata investirea noului Guvern.

Florin Citu si-a depus mandatul. Este o hotarare care dovedesye maturitate politica in contextul coomplicat de coronavirus. Romania are in acest moment un guvern care functioneaza si a dovedit ca guverneaza cu responsbilitate si datorita masurilor drastice luate la timp in Romania numarul de persoane infectate a ramas destul de mic. Suntem responsabili sa gasim urgent o solutie democratica si am decis convocarea consultarilor cu partidele pentru maine ora 13,00. Nu avem niciun moment de pierdut. Solicit imperativ Parlamentului sa lucreze cu celeritate ca saptamana viitoare sa fie investit un guvern cu puteri depline alaturi de care sa pot sa ma implic 100%. Prioritatea zero este portejarea sanatatii oamenilor si repet, refuielile si meciurile politice nu-si au deloc rostul in actualul context. Traversam o perioada complicata in care lucruile evolueaza rapid. Pentru a fi cu adevarat eficiente masurile institutite de Guvern trebuie urmate cu strictete de fiecare dintre noi.

Acesta a mai spus ca este optimist in privinta acestei incercari prin care trece  Romania si a cerut cetatenilor sa respecte masurile care vor fi luate, ii indeamna pe romani la calm si responsabilitate.

Articole Noi