Kafka pentru prima oară la Cluj – premiera spectacolului Amerika

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

amerika_pressconf_bi-7022Vineri, 27 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat (în format studio), va avea loc premiera spectacolului America după Kafka, regizat de directorul artistic al Teatrului Național de la Praga, Michal Dočekal. Este pentru prima oară în istoria Teatrului clujean când se pune în scenă un text semnat de unul dintre cei mai importanți prozatori ai secolului 20, Franz Kafka.

La conferința de presă organizată cu ocazia premierei, regizorul Michal Dočekal, care revine după doi ani la Teatrul Maghiar, a declarat că pentru el acest spectacol reprezintă și un fel de comemorare a prăbușirii cortinei de fier din urmă cu 25 de ani. ”În țările postcomuniste din Europa de Est ne-am confruntat de nenumărate ori în ultimele decenii cu imaginea utopică a Americii descrisă în roman. Cu toții ne putem recunoaște în protagonistul Karl Rossmann. De aceea, acest text este actual nu doar prin prisma problemelor din ce în ce mai apăsătoare despre care vorbește (emigrația, naționalismul, atotprezența puterii)”. În opinia regizorului, prin intermediul Americii, Kafka vorbește în acest roman mai degrabă despre Europa.

amerika_pressconf_bi-6953Rolul principal, Karl Rossmann, este interpretat de Balázs Bodolai, unchiul său fiind Miklós Bács. Din distribuție mai fac parte actorii: Enikő Györgyjakab, Áron Dimény, Csilla Albert, Kati Panek, Gábor Viola, Attila Orbán și Ferenc Sinkó.

La realizarea spectacolului au contribuit: András Visky (dramaturgia), Martin Chocholušek (decorul), Zuzana Bambušek (costumele), Ivan Acher (muzica), László Szabó G. și Gábor Viola (asistență regie), Katalin Deák (asistență dramaturgie).

Următorul spectacol va avea loc sâmbătă, 28 noiembrie, ora 19.00, în Sala Mare în format studio. Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de spectacol).

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj