Juriul TIFF 2015: Această ediţie aduce filme bune şi diversificate

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

tiffReprezentaţii juriului TIFF au fost prezenţi astăzi la Cluj şi în cadrul conferinţei de presă s-au declarat încântaţi de selecţia de filme din această ediţie.

Juriul este format din următoarele cinci persoane:

Dennis Lim: director al departamentului de selecţie al Film Society of Lincoln Center. În cadrul Centrului activează şi în comitetul de selecţie al Festivalului de Film New York, în rol de co-director al secţiunii New Directors/New Film, şi în rol de curator al programelor anuale, inclusiv Arta Realului şi a proiecţilor.

În opinia lui Dennis Lim, această ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania aduce filme foarte bune şi diversificate. Astfel, nu va fi o decizie uşoară pentru juriu să aleagă un câştigător.

tiff 2Violeta Bava: A colaborat cu Festivalul Internaţional de Film Independent din Buenos aires încă de la prima ediţie din 1999. În acest moment este selecţioner al festivalului şi co-director al Buenos Aires Laboratory, o piaţă de co-producţii destinată proiectelor latino-americane independente.

La rândul său, Violeta Bava s-a declarat încântată de elegerile făcute în privinţa filmelor din această ediţie şi mai mult, consideră o provocare faptul că a ajuns să jurizeze filmele prezentate la TIFF.

tiff 1Geroge Ovashvili: este un regizor de film din Tbilisi, Georgia. A absolvit secţia de film a Institutului Georgian de Film şi Teatru. La începutul carierei a regizat o serie de scurtmetraje dintre care ies în evidenţăEye Level, selctat în 2005 la Berlin şi Wagonette, recompensat cu mai multe premii.

George Ovashvili este de părere că România are tot ce îi trebuie pentru a face filme bine şi a mărturisit că este un fan al cinema-ului românesc.

Olimpia Melinte: este absolventă a Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universităţii Bucureşti. Olimpia Melinte este una dintre cele mai talentate şi versatile actriţe ale generaţiei sale. A debutat în film cu rolul principal din lungmetrajul Cele ce plutesc obţinând o dublă nominalizare la Premiile Gopo 2010, apoi a impresionat cu prestaţia din filmul italian Şapte fapte de milostenie, care i-a adus un premiu pentru actorie la Bobbio Film Festival în Italia.

Pentru Olimpia Melinte, este o experienţă nouă să fie membru în juriul TIFF şi consideră că această postură îi va oferi ocazia să vadă actorii dintr-o altă prismă, lucru ce o va ajuta să schimbe eventuale greşeli în activitatea ei de actriţă.

tiff 3Juliette Lepoutre: După un Master în Linvistică la Universitatea Sorbona, Juliette Lepoutre a primit o bursă din partea Ministerului Afacerilor Externe pentru a studia Afaceri Internaţionale în SUA. În 2007, a pus bazele companiei de producţie Movie Partners in Motion Film.

Julliette a avut ocazia să cunoască regizori români pe care îi admiră şi spune că ţara noastră are multe atuu-ri astfel că pot fi realizate filme foarte bune.

În competiţia TIFF 2015 sunt incluse un număr de 12 filme: Despre oameni şi oi, 10.000 de kilometri, Melody, Regii capitulează, Lecţia, Radiator, Melbourne, Parisul nordului, Incendiul, Nopţi de vară, 600 de mile şi Plan pe şase ani.

Premierea filmelor din competiţia TIFF 2015 va avea loc sâmbătă seară, în cadrul Galei de închidere a festivalului.

 

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj