Jocuri și jucării educaționale pentru copiii de la Pediatrie 3.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Jocuri și jucării educaționale pentru copiii de la Pediatrie 3. Toate acestea pentru ca timpul să se transforme în joacă iar ei să uite de durere.

Asociația Educalise revine toamna aceasta cu un nou proiect de suflet.

Mai exact, să implementeze un complex de jocuri și jucării în ambulatoriu și sălile de așteptare ale Spitalului de Urgență pentru Copii „Clinica Pediatrie 3”.

Acest complex de jocuri și jucării educaționale precum și activități sunt menite să înlesnească celor mici percepția despre spitale.

Timpul de așteptare petrecut acolo să contribuie pozitiv la pregătirea emoțională a acestora înainte de întâlnirea cu doctorii.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar al unuia dintre partenerii de încredere ai ONG-ului, compania de IT clujeană Yardi.

Totodată, are impact pentru copiii de toate vârstele care trec pragul clinicii.

Schimbările mici au uneori efectele cele mai mari!

Cu asta au pornit în minte membrii Asociației Educalise când au pus bazele unui nou proiect!

Pentru cei mai mulți dintre copiii și părinții care sunt nevoiți să meargă la doctor, în România, experiența este adesea una dificilă. În alte cazuri chiar traumatizantă.

Pe lângă durerea și problema în sine cu care se confrunte, mediul clinic este adesea unul neadaptat nevoilor celor mici.

Un loc de așteptare cu câteva scaune, uneori un ecran pe care rulează informații tot din domeniul medical, contribuie la un sentiment negativ de încordare.

Creează percepția unui spațiu în care toți cei prezenți sunt bolnavi sau triști, plus scenariile mentale și teama emoțională care amplifică timpul de așteptare.

Toate sunt elemente care contribuie la un sentiment negativ de încordare pe care îl simt cei care ajung acolo.

Asociația Educalise și partenerii săi au transformmat acest sentiment prin joacă!

jocuri, cluj24h, pediatrie 3, educalise

Copiii învață prin joacă, își înving temerile prin jocuri, sunt stimulați pentru viață prin joacă și învață să fie deschiși.

„Conștientizarea de la care am pornit a fost aceea că mersul la doctor, copii sau părinți, este precedat de o stare emoțională încărcată.

Cine nu își amintește, măcar o dată în viață, teama cu care așteptam să intram la doctor când aveam o durere de vindecat?

Timpul acela pare întotdeauna lung, greu de dus. Copiii încearcă să își facă de lucru cu ceva, sunt agitați sau stau de multe ori doar triști pe scaunul de așteptare.

Părinții sunt și ei, îngrijorați, cel mai probabil obosiți și la fel de stresați ca cei mici vis-à-vis de problema pe care o au de rezolvat.

Unde pare că nu se poate face mare lucru, întotdeauna este loc de o minune!

Așa că ne-am propus să facem o diferență și să schimbăm percepția despre acest timp de consumat înainte de intrarea propriu-zisă în cabinet.

Am adus joacă și bucurie, descoperire și entuziasm într-un spațiu.

Aici, considerăm că toată lumea trebuie să se încarce, în primul și în primul rând, cu pozitivism și speranță!”,

a declarat Mădălina Hada, co-fondator al Asociației Educalise.

Câteva dintre dotări…

Oglinzi concave și convexe care te transformă dintr-un uriaș într-un pitic de grădină, care te trimit în lumea Jocului Omidă sau în Labirintul geometric al Maimuței.

Jocuri de logică, panoul Rubik, peripețiile descoperirilor matematice de perete și ale alfabetului din tăblițele jocului Montessori.

Toate acestea sunt acum disponibile în spațiul Clinicii Pediatrie 3 pentru copiii care vizitează clinica zi de zi.

Ceasurile Zebră din saloane indică fuga timpului până la plecarea spre acasă. Sugerează cât timp mai este până copiii se pot așeza la măsuțe pentru a-și lua prânzul sau a se juca.

Televizoarele mari plasate la destinație au rolul de a-i invita pe cei mici în lumea desenelor animate.

În plus, bebelușii pot lua acum masa într-un mod cât mai confortabil datorită scaunelor de dimensiune potrivită donate pentru ei.

jocuri, cluj24h, educalise, pediatrie 3

Cristina Sălăgean: ”este un bine în noi toți care merită scos la suprafață”.

Pe lângă jocurile educaționale extraordinare care sunt acum la dispoziție, fiecare salon a fost dotat cu o măsuță cu 4 scaune .

Este vorba de 2 tabureți și 2 scaune mici cu spătar. Copiii au unde să poată lua masa după placul inimii lor.

În plus, 21 de ceasuri de perete cu figurine înveselesc astăzi spațiile clinicii. Îi fac pe vizitatorii săi să se simtă mai mult ca într-un tărâm al bucuriei.

Și nicidecum în unul al durerii și îngrijorării. Nu ai cum să nu dăruiești cu inima plina atunci când vezi ce efecte mari au niște schimbări aparent mici!

Am sperat asta încă de la apariția ideii, anume să reușim să construim o lume de poveste.

Să ajutăm la creșterea energiei pozitive și a încrederii în proces. Astfel și șansele celor mici sunt mai mari să răspundă mai bine la tratamente.

Cu fiecare ocazie cu care reușim să producem schimbări frumoase, durabile, ne simțim utili și împliniți!

Sperăm să se alăture acestui gen de inițiative toți cei care cred că este un bine în noi toți.

Și care merită întotdeauna scos la suprafață prin joacă și creativitate!”, a declarat Cristina Sălăgean, co-fondator al Asociației Educalise.

Cei care doresc să fie la zi și să susțină acțiunile Asociației Educalise, o pot face urmărind pagina de Facebook a asociației.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj