ISU Cluj a sărbătorit Aniversarea Zilei Protecţiei Civile cu avansări înainte de termen

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

P1090297Aniversarea Zilei Protecţiei Civile din România este sărbătorită în fiecare an la 28 februarie, dată la care, prin Înalt Decret Regal, în anul 1933 intra în vigoare Regulamentul Apărării Pasive.

Cu această ocazie, au fost avansaţi înainte de termen un ofiţer şi trei subofiţeri din cadrul ISU Cluj. De asemenea, au fost primite mesaje aniversare de către Dr. Raed Arafat–Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Colonel dr. Nicolae Cornea – Inspector General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Indiferent de denumirea pe care a purtat-o de-a lungul timpului, de Apărare Pasivă, Apărare Locală Antiaeriană, Apărare Civilă, Protecţie Civilă, specificul activităţii a fost în permanenţă de protejare a populaţiei în situaţii de urgenţe civile.

Începând cu anul 2004, odată cu dobândirea de către România a statutului de ţară membră a structurii nord-atlantice şi viitoare ţară membră a Uniunii Europene, a început un proces de reformă instituţională, care a reunit protecţia civilă şi pompierii militari într-o nouă structură,  unitară,  cu rolul  de  salvare a  vieţii  oamenilor  şi  diminuarea pagubelor materiale în situaţii de urgenţă.

P1090292Misiunile noilor inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă nu au devenit mai uşoare, dimpotrivă complexitatea activităţii a crescut, rolul acestor inspectorate devenind unul foarte important alături de atribuţiile  celorlalte componente ale Sistemului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

La această frumoasă aniversare, adresăm tuturor specialiştilor care au activat şi celor care activează în prezent în acest domeniu, felicitări pentru activitatea depusă, împliniri şi satisfacţii în activitatea profesională.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj