Investiţie de 3,2 milioane de euro finalizată la Cluj-Napoca. Află detalii

Sinterom BSINTEROM S.A. a finalizat cu succes un proiect de investiții de 3,2 milioane de euro, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, care a vizat modernizarea capacităților de producție din Cluj-Napoca și a dus la crearea a 45 de noi locuri de muncă.

Proiectului investiţional “Modernizarea fluxurilor tehnologice în secţia piese sinterizate complexe, în vederea creşterii competitivităţii S.C. SINTEROM S.A.” s-a desfășurat în cadrul Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice”.

Valoarea totală a proiectului este de 14.216.949 lei (3.207.071 euro), din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 5.581.370 lei (1.259.050 euro).

Programul de investiții a urmărit ridicarea nivelului tehnologic al fabricaţiei de piese sinterizate. Utilajele achiziţionate sunt de ultimă generaţie şi generează un impact imediat și semnificativ asupra calităţii produselor sinterizate, precum şi a competitivității industriale, prin scăderea semnificativă a consumurilor energetice, de manoperă.

În urma investițiilor, SINTEROM S.A. și-a consolidat și dezvoltat activitățile prin implementarea unor tehnologii moderne, care au condus la îmbunătățirea și eficientizarea fluxului tehnologic și la obținerea unor avantaje competitive, printre care reducerea costurilor de fabricație, realizarea de piese sinterizate de complexitate ridicată pentru industria constructoare de automobile și creșterea capabilității proceselor de producție.

Proiectul, implementat între aprilie 2013 și august 2014, s-a concentrat pe următoarele obiective:

  • Modernizarea proceselor de producție prin achizitia a 7 utilaje noi
  • Inovarea tehnologiilor de producție
  • Promovarea dezvoltării durabile
  • Dublarea volumului producției de piese sinterizate în 5 ani de la finalizarea proiectului
  • Creșterea cu 50% a cifrei de afaceri, în 5 ani de la finalizarea proiectului, față de anul de referință 2010
  • Dublarea numărului de piese sinterizate de complexitate și precizie ridicată, în 5 ani de la finalizarea proiectului
  • Creșterea cu 34,4% a productivității muncii în fabricația de piese sinterizate
  • Crearea a 45 de noi locuri de muncă
  • Menținerea locurilor de muncă existente la finalizarea proiectului pentru o perioadă mai mare de 5 ani

Cu ocazia finalizării proiectului investiţional “Modernizarea fluxurilor tehnologice în secţia piese sinterizate complexe, în vederea creşterii competitivităţii S.C. SINTEROM S.A.”, compania invită jurnaliștii interesați la o întâlnire cu persoanele angrenate în proiect. Acestea vor sta la dispoziția reprezentanților mass media marți, 12 august 2014, între orele 10:00 – 14:00, la sediul Sinterom S.A. din Bulevardul Muncii nr. 12, Cluj-Napoca.

Despre Sinterom SA

Sinterom SA este parte a Grupului SCR. Înființată în 1936, compania furnizează componente pentru industria auto, industria electrotehnică şi a bunurilor de larg consum. Sinterom S.A. exportă produsele realizate la Cluj-Napoca în Germania, Belgia, SUA, Ungaria, Italia, Polonia, Olanda și Slovenia.

Articole Noi