Invazie de Aikidoka la Cluj!

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

AFIS Aikido AniversarPeste 500 de practicanti de Aikido sunt asteptati la Cluj-Napoca in 15-17 septembrie 2017. Evenimentul se desfasoara in Sala de sport a Liceului cu program sportiv, aflat pe str. Arinilor, nr. 9, Cluj-Napoca.

Motivele sunt contopite:
 aniversare de 2 decenii a celei mai mari organizatii nationale de profil
 vine seful sediului central al Aikido-ului mondial
 vin inca 4 maestri mari de Aikido
 Clujul e atragator pentru calatorii care practica Aikido
si lista poate continua…

Altfel spus, Fundatia Romana de Aikido Aikikai aniverseaza 20 de ani de cand a luat fiinta, 20 de ani de cand organizeaza antrenamente de Aikido, seminarii nationale si internationale, precum si alte activitati care duc spre valorile promovate de aceasta arta martiala.

Seminarul din acest final de saptamana reuneste sutele de participanti atat din Romania, cat si din alte 20 de tari: Japonia, Statele Unite, Olanda, Spania, Germania, Anglia, Polonia, Macedonia, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Danemarca, Grecia, Republica Moldova, Serbia, Elvetia, Franta etc.

In cele 3 zile de seminar, participantii vor fi pe tatami in 12 antrenamente conduse de 5 maestri de Aikido, iar la finalul evenimentului va avea loc o sesiune de Embukai, adica de demonstratii.

Care sunt acesti invitati speciali, apreciati la nivel mondial?

Aikido Mitsuteru Ueshiba si MarchisInstructorul principal invitat e Mitsuteru Ueshiba. El este, precum stiti unii dintre voi, descendent al lui O’Sensei (stranepotul lui). Mai mult, este si cel care detine functia de conducere a centrului mondial al aikido-ului: Hombu dojo-cho. Prin urmare, este o incantare si o onoare sa participe la aniversare in calitate de instructor principal.

De asemenea, instructori invitati, care conduc cate doua antrenamente fiecare, sunt:
Ulf Evenas shihan 7 dan (Suedia)
Kei Izawa sensei 6 dan (SUA)
Michele Quaranta shihan 6 dan (Elvetia)
Wilko Vriesman shihan 6 dan (Olanda)

Doi dintre acestia sunt si membri in conducerea Federatiei Internationale de Aikido: Kei Izawa este presedinte, iar Wilko Vriesman este secretar general.

Publicul are acces gratuit la toate antrenamentele si la demonstratii. Din tribune se poate urmari intregul eveniment. La acest seminar pot participa Aikidoka de la nivel incepator pana la avansati cu centura neagra.

Aikido Mitsuteru UeshibaProgramul seminarului este urmatorul:

Vineri 15 Septembrie
10.00 – 11.00 Michele Quaranta 6 Dan Shihan
11.15 – 12.15 Kei Izawa 6 Dan Sensei
12.30 – 13.30 Wilko Vriesman 6 Dan Shihan
*
17.00 – 18.00 Ulf Evenas 7 Dan Shihan
18.15 – 19.30 Mitsuteru Ueshiba, Hombu Dojo-cho

Sambata 16 Septembrie
10.00 – 11.00 Wilko Vriesman 6 Dan Shihan
11.15 – 12.15 Ulf Evenas 7 Dan Shihan
12.30 – 13.45 Mitsuteru Ueshiba, Hombu Dojo-cho
*
17.00 – 18.00 Kei Izawa 6 Dan Sensei
18.15 – 19.30 Mitsuteru Ueshiba, Hombu Dojo-cho
19.30 Photo session

Duminica 17 Septembrie
9.00 – 10.00 Michele Quaranta 6 Dan Shihan
10.15 – 11.15 Mitsuteru Ueshiba, Hombu Dojo-cho
11.30 Embukai (Demonstratii)

“In urma cu 20 de ani am fondat organizatia romana cu o mana de oameni. Acum sunt 2000 de membri care o alcatuiesc. Crestem incet si sigur. Dezvoltam diverse programe care sa promoveze valorile acestei arte martiale si creem punti intre noi, romanii, si alte tari. Aikido e si munca pentru dezvoltarea tehnicilor, dar e si prietenie si armonie cu alti oameni.” a spus sensei Dorin Marchis, presedinte al Fundatiei Romane de Aikido Aikikai, organizator al seminarului international.

“Ma bucur sa pot sarbatori 20 de ani de activitate a organizatiei impreuna cu atat de multi pasionati de Aikido! E o incantare sa revin in Romania. Le urez success in continuare celor din fundatie!” a spus Mitsuteru Ueshiba, instructorul principal al seminarului.

Seminarul International Aniversar este pe lista evenimentelor care promoveaza Saptamana Europeana a Sportului, un proiect realizat la initiativa Comisiei Europene, al carui partener strategic este Federatia Internationala de Aikido.

“Romania are multi oameni valorosi, care isi demonstreaza capacitatile prin multe evenimente si activitati intreprinse. In urma cu 3 ani a mai organizat un seminar mare, acum este unul iar de amploare. Am aflat ca deja pentru viitor sunt trasate liniile altor seminarii grandiose. Sunt demni de multa lauda si le urez mult succes!” a spus Kei Izawa, presedintele Federatiei Internationale de Aikido.

Seminarul International Aniversar este pe lista evenimentelor care promoveaza Saptamana Europeana a Sportului, un proiect realizat la initiativa Comisiei Europene, al carui partener strategic este Federatia Internationala de Aikido.

Pe scurt despre Aikido: este arta martiala care foloseste forta adversarului si nu a celui atacat, astfel ca poate fi practicata de oricine; este o arta fara competitii, iar principiul e ca singura competitie pe care o are un practicant e cu sine insusi; a inceput sa fie promovat de Steven Seagal in filmele in care a jucat; in present, Aikido-ul se practica in toate tarile lumii.

Parteneri ai seminarului sunt: Primaria Cluj-Napoca, Universitatea Babes-Bolyai, Liceul cu program Sportiv Cluj. Multumiri pentru sprijin: Casa de Cultura a Studentilor, Punct Media, Ciorchin, Algo, Compania de Tango Cluj, BeActive, Revmix, PAD si Nobori.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj