Intervenție în premieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Inainte de intervenție, rotablație
Inainte de intervenție, rotablație

Intervenție medicală în premieră la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. 

Trei pacienți au beneficiat, cu succes, de un tratament intervențional utilizat pentru prima oară în spital. Este vorba de tehnica de rotablație coronariană, care a permis tratamentul unor leziuni calcifice complexe, de care sufereau cei trei pacienți. Din cauza durității acestor leziuni, ele nu pot fi tratate prin tehnici convenționale de dilatare şi stentare, susțin reprezentanții spitalului.
Astfel, în cazul rotablației, cateterul este o „mini-freză”, cu un vârf de diamant, care poate ajunge la 160.000 rotații/ minut, sub acțiunea aerului comprimat. Dispozitivul este introdus percutan în lumenul coronarian și, prin frezarea leziunilor calcifice, se pregătește implantarea stentului.
Echipamentul medical care a permis aceste intervenții a fost achiziționat prin sponsorizările acordate de companiile Endava, Atlas Trans și Arovit MIB. Le mulțumim, pe această cale, pentru că ne sunt alături.
după intervenție, rotablație
după intervenție Sursă: https://www.facebook.com/scjucj

Intervenția în premieră a fost realizată de o echipă de medici experimentați, din cadrul Secției Cardiologie II (Cardiologie intervențională), condusă de Conf. Dr. Dan Olinic, medicul șef al secției, cu participarea Dr. Călin Homorodean, Dr. Mihai Ober, Dr. Dan Tătaru şi Dr. Mihail Spînu.

Din partea Institutului de Cardiologie CC. Iliescu din Bucureşti, a fost invitat Dr. Marin Postu, ca specialist experimentat în utilizarea rotablaţiei.
Tehnica nouă introdusă în arsenalul terapeutic al spitalului va contribui la rezolvarea unor cazuri complexe, de pacienți coronarieni cu leziuni grave, care nu pot fi rezolvate prin metode convenționale.
Le suntem recunoscători colegilor noștri din echipa Secției Cardiologie II (intervențională), pentru efortul constant de a le oferi pacienților cele mai performante servicii medicale!

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj